Vegan bananenbrood met abrikoos en gember


Vegan bananenbrood met abrikoos en gember

Bananenbrood is altijd een goed idee! Lekker als gezond tussendoortje, maar ook een prima ontbijt kan ik je vertellen. En wanneer je het bananenbrood na het bakken in plakjes snijdt en invriest, heb je altijd een healthy snack bij de hand. Of in ieder geval voor de aankomende week. Deze variant is met abrikoos en gember en in plaats van eieren heb ik een ‘plantaardig eitje’ gebruikt. Zo is dit bananenbrood ook nog eens lekker vegan. Enjoy!

Zo maak je een plantaardig eitje!

Een ei kun je vervangen door een mengsel van gebroken lijnzaad en water of plantaardige melk. Om 1 ei te vervangen gebruik je 1 eetlepel gebroken of gemalen lijnzaad en dit meng je met 2 eetlepels water. Even goed roeren en ongeveer 5 minuutjes laten weken. Daarna kun je jouw ‘plantaardige eitjes’ gewoon gebruiken zoals in het recept omschreven staat.

vegan bananenbrood

Wat heb je nodig?

3 middelgrote rijpe bananen
5 Medjoul dadels, zonder pit
100 gr (glutenvrij) havermeel
100 gr amandelmeel
2 el lijnzaad, gemalen*
4 el plantaardige melk
een potje abrikozen (350 gr) op water, in stukjes gesneden
2 tl wijnsteenzuurbakpoeder
3 tl gemberpoeder
mespuntje vanillepoeder
snuf zout
handje amandelschaafsel

cakeblik
bakpapier

*Lijnzaad kun je easy peasy fijnmalen in een elektrisch koffiemolentje.

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de gemalen lijnzaad met 4 eetlepels plantaardige melk, roer goed door en zet even apart.
  3. Maal de amandelen en havermout in je blender of keukenmachine tot fijn meel en zet dit even apart in een grote mengkom.
  4. Mix de dadels samen met de bananen in je keukenmachine tot een glad mengsel en voeg dit toe aan het bananenmengsel in de mengkom.
  5. Voeg hieraan de abrikozen, het gemberpoeder, het vanillepoeder, een snuf zout en het bakpoeder toe. Meng nog even goed.
  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel erin.
  7. Strooi nog wat amandelschaafsel over het vegan bananenbrood.
  8. Bak het bananenbrood in zo’n 40-45 minuten af. Het bananenbrood is klaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon weer uitkomt.
  9. Laat het bananenbrood goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om dit vegan bananenbrood te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *