Vegan chocolade fudge taart met tahin


Vegan chocolade fudge taart met tahin

Het is geen geheim dat ik dol ben op pindakaas. En dan vooral de combinatie pindakaas met chocolade. Ik hoor mijn vader nog roepen dat ik bij dubbel beleg ook maar een extra boterham moest pakken. Je begrijpt: ik smeerde als kind mijn bammetjes nogal royaal in met een flinke laag pindakaas, om vervolgens ‘per ongeluk expres’ uit te schieten met de hagelslag. In het kader van variëren kun je leren dook ik afgelopen weekend de keuken in voor deze vegan chocolade fudge taart met tahin.

Tahin (ook wel tahini genoemd) is pasta met een nootachtige smaak, gemaakt van sesamzaad. Je kent het misschien wel als ingrediënt van hummus en baba ganoush. Ook maak je de lekkerste dressing of zoete recepten met tahin. Tip van de dag: ga voor de biologische variant die enkel gemaakt is van sesamzaad of maak je eigen sesampasta!

Ook lekker! Deze gezonde chocolade bonbons (met sojasaus!)

Vegan chocolade fudge taart met tahin

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

200 gram Medjoul dadels, zonder pit
200 gram witte amandelen (of amandelmeel)
2 el kokosolie
een flinke snuf zout

Voor de vulling

200 gr pure chocolade
120 gr tahini
2 el ahornsiroop
snufje kaneelpoeder
snufje zout

Voor de topping

cacaopoeder (of geschaafde chocoladevlokken)
witte amandelen, fijn gehakt

springvorm van 20 cm
bakpapier
keukenmachine
steelpannetje

Vegan chocolade fudge taart met tahin

Zo ga je te werk

Zo maak je de bodem

  1. Bekleed je taartvorm met bakpapier.
  2. Maal de amandelen in je keukenmachine tot een fijn meel.
  3. Mix dit samen met de rest van de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine tot een lekker plakkerig mengsel.
  4. Verspreid dit mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan.
  5. Zet de vorm in de vriezer en ga ondertussen verder met het maken van de vulling.

Zo maak je de vulling

  1. Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie op laag vuur.
  2. Roer als de chocolade gesmolten is de tahini, het kaneelpoeder en de ahornsiroop erdoor.
  3. Haal de taartbodem uit de vriezer en giet het mengsel over de bodem.
  4. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Strooi voor het serveren wat gehakte amandelen, cacaopoeder of geschaafde chocoladevlokken over de taart.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan chocolade fudge taart te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *