Vegan chocolade pindakaas taartjes (met banaan)


Vegan chocolade pindakaas taartjes

Tsja, wat doe je als die lieve mensen van Mister Kitchen je een voorraadje pindakaas stuurt? In mijn geval duik ik dan de keuken in om een lekker recept met pindakaas te fabriceren. En het zijn deze overheerlijke vegan chocolade pindakaas taartjes geworden. Enjoy!

Glutenvrij bananenbrood met pindakaas

Vegan chocolade pindakaas taartjes

Wat heb je nodig?

Voor 12 chocolade pindakaas taartjes

Voor de bodem

100 gram Medjoul dadels, zonder pit
100 gram amandelen
2-3 el kokosolie
snuf zout

Voor de vulling

2 rijpe bananen
250 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
100 gram Medjoul dadels, zonder pit
50 ml ahornsiroop
75 ml kokosolie
1 tl vanillepoeder
snuf zout
2-3 el cacaopoeder

Voor de topping

50 gram pure chocolade
2-3 el pindakaas*

*Je kunt de pindakaas ook vervangen door homemade notenpasta.

Springvorm van 20cm
Bakpapier
Keukenmachine

Zo ga je te werk

De bodem maak je zo

  1. Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn in je keukenmachine.
  2. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier. De uitstekende randen knip je er gewoon af.
  3. Verspreid het mengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de springvorm in de vriezer terwijl je de vulling gaat maken.

De vulling maak je zo

  1. Mix alle ingrediënten voor de vulling met elkaar, behalve de cacao. We willen straks een vulling van twee kleuren, dus laat de cacaopoeder er nog even uit.
  2. Verdeel dit mengsel in twee gelijke hoeveelheden.
  3. Mix de cacaopoeder nog even goed. Je hebt nu een vanillemengsel en een chocolademengsel.
  4. Verdeel deze over de bodem en laat ze in elkaar overlopen.
  5. Zet je taart een minimaal twee uur in de vriezer.

The finishing touch!

  1. De chocolade en de pindakaas kun je beide (apart!) au bain marie smelten en over de vegan taartjes verdelen.
  2. Zet je de chocolade pindakaas taartjes hierna nog even in de vriezer om op te stijven.
  3. Bewaren kan in de vriezer, de taartjes zijn binnen een uurtje wel ontdooid. Zo heb je mooi een voorraadje lekkers in huis.

Ook lekker: deze pastinaaksoep met pindakaas!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan chocolade pindakaas taartjes te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *