Thaise regenboogsalade met pindakaas dressing


Thaise regenboogsalade met pindakaas dressing

Deze kleurrijke Thaise regenboogsalade maakte ik afgelopen zomer heel vaak. Simpel, maar zo lekker! Dat zal wel iets te maken hebben met de dressing. Deze is namelijk gemaakt van pindakaas! Dit geeft een heerlijk zoete smaak aan de salade, die voor het grootste deel uit rauwkost bestaat. Deze versie van ‘the rainbow salad’ is trouwens vegetarisch. Maar met kip is deze Thaise salade ook erg lekker. Voor ieder wat wils dus. En een regenboog op je bord: dat wil toch iedereen? Instant happiness!

Thaise regenboogsalade met pindakaas dressing

Wist je dat je door het eten van kleurrijke groenten (en fruit) veel verschillende voedingsstoffen binnen krijgt? Deze Thaise regenboogsalade met pindakaas dressing is dus lekker en gezond!

Wat heb je nodig?

voor 2 Thaise regenboogsalades

Voor de salade

2 el sesam zaadjes
handje vol ongezouten cashewnoten
1 rode paprika
1 grote wortel
2 lente uitjes
1 baby Romaine sla
1/2 middelgrote rode kool
6-8 radijsjes
1/2 komkommer
topping: wat verse koriander

Voor de vleesliefhebbers: 150 gr gebraden kipfilet p.p.

Voor de pindakaas dressing

2 el pindakaas of notenpasta
1 tl soja saus
1 tl honing
scheutje limoensap
1 el sesamolie
1 tl garam masala
wat water

blender

Zo ga je te werk

De salade maak je zo

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  2. Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne reepjes.
  3. Snijd de harde stukken uit de sla en snijd vervolgens de slabladeren.
  4. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Rasp de rode kool tot je een bakje vol hebt.
  5. Snijd de radijsjes in plakjes.
  6. Snijd de komkommer in plakjes en vervolgens in 4 stukjes.
  7. Snijd de lente uitjes in stukjes van een halve centimeter.
  8. Doe alle groenten samen met de cashewnoten en het sesamzaad bij elkaar in een grote kom en hussel dit goed door elkaar.

De pindakaas dressing maak je zo

  1. Easy peasy! Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar in de blender. Afhankelijk van welke pindakaas gebruikt voeg je nog wat water toe. Je wilt namelijk een schenkbare dressing.
  2. Verdeel de salade over 2 borden en giet de dressing over de salade. Thai rainbow salad!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *