Tutorial – Stap voor stap springrolls vouwen


Tutorial – Stap voor stap springrolls vouwen

Oefening baart kunst! Zeker bij het vouwen van springrolls. Deze Vietnamese, verse springrolls worden niet gefrituurd. Een ideale healthy lunch dus!

In deze tutorial laat ik je zien hoe je springrolls kunt vouwen. Voor het recept kijk je hier.

Tutorial - Stap voor stap springrolls vouwen

Zet al je ingrediënten voor de vulling klaar.

Houd een rijstvel aan beide kanten 10 tot 40 seconden onder lauwwarm water of tot ze zacht zijn. Leg het rijstvel vervolgens op een vochtige houten plank. Rijstvellen worden snel plakkerig (lees: onhandelbaar) dus werk snel.

Tutorial - Stap voor stap springrolls vouwen

Leg de vulling net boven het midden. Begin met de garnalen of het vlees, de vis of surimi sticks, afhankelijk van je keus in ingrediënten.

Voeg vervolgens de gesneden groenten toe, dan de kruiden en tot slot de glass noodles. Of mix deze ingrediënten van te voren al met elkaar.

Voeg vervolgens de gesneden groenten toe, dan de kruiden en tot slot de glass noodles. Of mix deze ingrediënten van te voren al met elkaar.

Vouw de bovenkant naar binnen.

Vouw de bovenkant naar binnen.

Tutorial - Stap voor stap springrolls vouwen

Vouw hierna de zijkanten naar binnen.

Tutorial - Stap voor stap springrolls vouwen

Rol vervolgens de springroll strak op.

Tutorial - Stap voor stap springrolls vouwen

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *