Must try! Vegan bounty cheesecake bites


Vegan bounty cheesecake bites

Happy birthday to my love! Vandaag blaast manlief 49 kaarsjes uit en dat is natuurlijk al reden genoeg om de keuken in te duiken voor een verjaardagstaart. Dit jaar staan er heerlijke bounty cheesecake bites op hem te wachten. Een gouden greep, aangezien hij ook dol is op pure bounty’s. Toegeven, de verschillende lagen maken is even wat werk, maar dan heb je ook wat. De vegan cheesecake sneed ik vervolgens in bites. Handig, want zo hoef je niet elke keer je taart te ontdooien voordat je hem aansnijdt. Eventuele leftovers bewaar je dan ook in de vriezer. Deze bounty cheesecake is naast vegan trouwens ook glutenvrij, zuivelvrij en raw. Maar hij is vooral erg lekker. Enjoy!

Dol op cheesecakes? Hier vind je maar liefst

Vegan bounty cheesecake bites

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 12 vegan bounty cheesecake bites

Voor de bodem

100 gram Medjoul dadels zonder pit
50 gram witte amandelen, gemalen tot amandelmeel
50 gr geraspte kokos
50 ml gesmolten kokosolie
1 el cacaopoeder
een snufje zout

Voor de kokoslaag 

100 gram kokosrasp
30 ml gesmolten kokosolie
1-2 el ahornisroop
100 gr Medjoul dadels zonder pit
een snufje zout

Voor de chocoladelaag 

150 gr geweekte cashewnoten
75 ml gesmolten kokosolie
100 ml kokosmelk
3 el cacaopoeder
50 ml ahornsiroop
1 tl vanillepoeder of vanille-extract
een snuf zout

Voor de topping

100 ml gesmolten kokosolie
4 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
50 ml ahornsiroop
een snuf zout
kokossnippers

Een vierkante taartvorm van 17 cm
Bakpapier
Keukenmachine

Zo ga je te werk

De bodem

  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine en mix tot je een plakkerig, fijn ‘deeg’ hebt.
  2. Bekleed je bakvorm met bakpapier en stort hier het mengsel voor de bodem in.
  3. Verdeel het mengsel met je handen over de bodem en druk goed aan. Met een koude lepel kun je de bodem vervolgens ‘egaliseren’.
  4. Zet de taartvorm eventjes in de vriezer terwijl je verder gaat met de kokoslaag.

De kokoslaag

  1. Mix de kokosrasp, gesmolten kokosolie, ahornsiroop en dadels in je keukenmachine.
  2. Verdeel de kokoslaag over de bodem en zet de taart weer even in de vriezer. Tijd voor de chocoladelaag!

De chocoladelaag

  1. Geen tijd om de cashewnoten te weken? Dan kun je ze ook in 20 minuutjes zacht koken. Je taart valt dan natuurlijk niet meer in de categorie ‘raw cheesecake’.
  2. Giet de geweekte (of gekookte) cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de chocolade vulling in de keukenmachine.
  3. Let erop dat de kokosolie afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar. Wanneer de kokosolie te warm is kan het mengsel gaan schiften.
  4. De bedoeling is dat je uiteindelijk een gladde massa krijgt. Giet dit mengsel over de kokoslaag. Met een vochtige spatel kun je het mengsel goed verdelen. Zet weer in de vriezer om op te stijven.

De chocolade topping

  1. Mix de ingrediënten voor de chocoladelaag met een garde door elkaar.
  2. Giet de vloeibare chocolade over de chocoladelaag en laat nog even hard worden in de koelkast of vriezer.

Laat de taart voordat je hem in stukjes snijdt eerst even ontdooien. Gebruik een groot scherp mes, wat je na iedere snijbeurt voorzichtig even schoon veegt. Zo krijg je perfecte cheesecake bites! Bewaar de vegan bounty cheesecakes bites in de vriezer.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan cheesecake bites te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag @eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *