Chili sin carne: zo maak je homemade vegan chili zonder pakjes en zakjes


Chili sin carne: zo maak je homemade vegan chili zonder pakjes en zakjes

Dit gerecht bleef dus maar in mijn hoofd zitten de afgelopen weken. Een dag na thuiskomst van onze Amerika trip had ik wel een jetlag, maar geen boodschappen in huis (want: zondag). De combinatie van halfgaar rondlopen en jezelf op zijn zachtst gezegd hangry voelen is geen match made in heaven kan ik je vertellen. Gelukkig woont dochterlief a.k.a. de hondenoppas in Nijmegen en laat daar nu sinds een paar maanden Food Mood neergestreken zijn! De chili sin carne, oftewel vegan chili zonder vlees had ik vorige keer al gespot op de menukaart en ik kan je vertellen: this is good!

En wat doe je als je geen Food Mood in de buurt hebt? Dan duik je zelf de keuken in voor een homemade vegan chili sin carne! Deze vegan chili wordt trouwens meestal geserveerd met rijst, maar is ook lekker met quinoa. En tortillachips on the side horen er gewoon bij toch? Enjoy!

vegan chili

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen chili sin carne

1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook
1 blik rode kidneybonen (400 ml), afgespoeld en uitgelekt
1 blik linzen (400 ml), afgespoeld en uitgelekt
1 klein blikje mais, uitgelekt
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1 el tomatenpuree
1 rode paprika
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kaneelpoeder
1 tl chilipoeder
1 tl oregano
peper en zout naar smaak
1-2 el olijfolie

75 gr rijst (of quinoa) per persoon
2 avocado’s (per persoon een halve avocado in plakjes)
1 limoen voor de garnering, in partjes gesneden
verse koriander voor de garnering
biologische tortilla chips on the side

vegan chili

Zo ga je te werk

  1. Fruit een gesnipperd uitje in olijfolie, voeg de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
  2. Doe nu de verschillende kruiden erbij en bak deze ook eventjes mee.
  3. Voeg nu de tomatenpuree, de gezeefde tomaten, de mais, de bonen, de linzen en de stukjes paprika toe.
  4. Roer goed door en laat de vegan chili op een laag vuur pruttelen.
  5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Breng de chili sin carne op smaak met wat extra kruiden en peper en zout.
  7. Serveer de chili met limoenpartjes, tortilla chips, avocado en rijst en strooi er nog wat verse koriander over.

Ook lekker: zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel 

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan chili sin carne te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *