Vegan ijs cappuccino

Vegan ijs cappuccino

Mirjam Blanken

28 maart 2017


Vegan ijs cappuccino

Hoe ingewikkeld kun je het maken? Als koffieliefhebber geniet ik tijdens zomerse dagen enorm van deze vegan ijs cappuccino. Je kunt natuurlijk gewoon je koffie of cappuccino maken, af laten koelen en er vervolgens ijsblokjes ingooien. No shame, doe ik ook weleens! Maar dit recept is toch net iets lekkerder. Doordat je de cappuccino nog even goed mixt in de blender wordt je ijs cappuccino heerlijk romig en krijg je bovendien dat lekkere schuimlaagje op je koffietje. Tijd voor een zomers koffiemomentje!

Vegan ijs cappuccino

Vegan wil in dit receptje natuurlijk zeggen dat ik geen zuivel gebruik. Ik maak dus gebruik van plantaardige melk. De keuze is hier reuze! Sojamelk, amandelmelk, kokosmelk, rijstdrink, havermelk of combinaties zoals kokos-rijstmelk. Inmiddels hebben veel reguliere supermarkten ook een behoorlijk assortiment.

Tip van de dag

Het blijft opletten geblazen, dus ook hier zou ik zeggen: check het etiket en ga als het mogelijk is voor een biologische plantaardige melk. Kijk naar toevoegingen als suiker, vaak zijn er ook ongezoete varianten te vinden. Verder is het slim om bijvoorbeeld bij amandelmelk te kijken hoeveel procent amandel erin gebruikt is. Dit verschilt nogal eens en dus verschilt ook de smaak en textuur. Provamel is overigens een van mijn favoriete merken. Deze gebruikt in de amandelmerk 6,5% biologische amandelen, waar AH huismerk en Alpro slechts 2% amandelen gebruiken. Ook zit er in Provamel alleen water, amandelen en zout. Bij de andere 2 is die lijst behoorlijk langer.

Amandelmelk maak je eenvoudige zelf!

Vegan ijs cappuccino

Wat heb je nodig?

voor 2 vegan ijs cappuccino’s

350 ml plantaardige melk naar keuze (kokosmelk, rijstmelk, amandelmelk, …)
2 kopjes koffie
1 dadel
scheutje vanille-extract
snuf kaneel
snuf zout

blender

Vanille-extract maak je natuurlijk lekker zelf!

Zo ga je te werk

  1. Zet 2 bakjes sterke koffie en vries deze in. Met een ijsblokjesvorm gaat dit het makkelijkst.
  2. Verwijder eventueel de pit uit je dadel, dit vind jouw blender namelijk stukken minder om te blenden.
  3. Doe de ijsblokjes samen met de overige ingrediënten in de blender en mix goed. Als jouw blender een ice crush functie heeft is dat wel zo makkelijk.
  4. Lekker met wat cacaopoeder of kaneelpoeder erover.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This