Vegan ijstaart met chocolade, amandelen en frambozen


Vegan ijstaart met chocolade, amandelen en frambozen

I know, dit recept was eigenlijk bedoelt voor de feestdagen, maar toen lag ik gevloerd door de griep in mijn bedje. En omdat deze vegan ijstaart te lekker is om te bewaren tot volgend jaar deel ik hem nu gewoon. In dit recept voor vegan ijs gebruik ik als basis geweekte cashewnoten, wat kokosmelk en Medjoul dadels en een scheutje ahornsiroop om te zoeten. Hierdoor wordt het zuivelvrije ijs heerlijk romig. Vervolgens giet je het mengsel in een cakevorm en maak je tussendoor laagjes met jouw favoriete vulling. Ik ging dit keer voor een vulling van frambozen, chocolade en amandelschaafsel. Door die laatste krijg je toch net even een lekkere bite in je ijs. En op deze manier krijg je dus een soort van vegan Vienetta ijs. Enjoy!

Vegan magnums zonder koemelk maak je gewoon lekker zelf!

vegan ijstaart

 

Wat heb je nodig?

Voor 1 vegan ijstaart

1l volvette kokosmelk
300 gr geweekte cashewnoten
2 tl vanillepoeder
225 gr biologische Medjoul dadels, zonder pit
3 el ahornsiroop
snufje zout

Voor de vulling en de topping

een half pakje biologische diepvriesframbozen, fijn gesneden
een bakje geschaafde amandelen
75 gr pure vegan chocolade, grof geraspt

Keukenmachine (of blender)
Kleine cakevorm
Bakpapier

vegan ijstaart

vegan ijstaart

Zo ga je te werk

  1. Week de cashewnoten voor minimaal 4 uur in een bak water, maar liever nog een nachtje. Geduld is tenslotte een schone zaak en jouw vegan ijs wordt er een stuk romiger van.
  2. Doe alle ingrediënten voor het ijs in je keukenmachine (of blender) en mix dit tot een romig mengsel.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet een derde van het ijsmengsel in de cakevorm.
  4. Zet dit een half uurtje in de vriezer.
  5. Begin met een laagje gehakte frambozen. Strooi hier wat chocolade en geschaafde amandelen overheen.
  6. Giet de helft van het overgebleven ijsmengsel hier overheen en zet weer even in de vriezer.
  7. Je raadt het al: weer een laagje frambozen, chocolade en geschaafde amandelen.
  8. Giet de rest van het ijsmengsel in de cakevorm en zet jouw ijstaart minimaal 2-3 uur in de vriezer.
  9. Haal de ijstaart een paar minuten voor het serveren uit de koelkast. Probeer de ijstaart zo netjes mogelijk uit de cakevorm te krijgen. Dit lukt het beste met geduld en op zijn kop op de serveerschaal. Wanneer de taart net uit de vriezer komt is dit overigens onbegonnen werk. Trust me: been there, done that…
  10. Verwijder het bakpapier en verdeel de topping over de ijstaart.
  11. Snijd de vegan ijstaart met een groot mes in plakken.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan ijstaart te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *