Vegan kokosijs met chocolade swirl


Vegan kokosijs met chocolade swirl

Zodra de gevoelstemperatuur rond de 20 graden is, gaat mijn ‘ik heb zin in ijs’ alarm af. Met een loeiend alarm dook ik afgelopen week de keuken in om homemade kokosijs te maken. Zonder ijsmachine trouwens, aangezien ik die helemaal niet heb en ik ontdekt heb dat zelf ijs maken helemaal niet zo moeilijk is. In dit recept gebruik ik cashewnoten, die moeten wel even een nachtje weken zodat je romig ijs krijgt. Dus mocht je plannen hebben om dit recept voor vegan kokosijs met chocolade swirl te gaan maken, doe dit dan meteen eventjes. Kun je morgen al genieten van dit heerlijke zuivelvrije en vegan kokosijs!

En wat denk je van dit recept: een salted caramel variant!

Wat heb je nodig?

Voor het vegan kokosijs

1 blikje volvette kokosmelk van 400 ml
200 gr geweekte (ongezouten en ongebrande) cashewnoten
2 el kokosrasp
2 rijpe bananen
2 tl vanillepoeder (of het merg van 1 vanillepeul)
75 ml ahornsiroop
1/2 el citroensap
een snufje zout

Voor de chocolade swirl

100 gr ontpitte Medjool dadels
200 ml amandelmelk
3 el cacaopoeder

klein bakblik/klein cakeblik
keukenmachine of blender

Zo ga je te werk

  1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur in water. Ik zet de cashewnoten een hele nacht in de week en maak het ijs ‘s ochtends klaar. Kijk gewoon even wat voor jou werkt.
  2. Doe alle ingrediënten voor het vegan kokosijs in je keukenmachine (of blender) en mix dit tot een egaal mengsel. Als je net als ik houdt van een bite dan is de kokosrasp fijn. Maar dit ingrediënt kun je ook weglaten voor een wat ‘smoother’ ijs.
  3. Giet het ijs in een klein bakblik of cakeblik.
  4. De chocolade swirl maak je in een handomdraai klaar: mix alle ingrediënten in je keukenmachine (of blender) tot een egale saus.
  5. Giet met een lepeltje wat chocolade saus over het ijs en gebruik de achterkant van een andere lepel  om de saus erdoor te ‘vegen’. Hierdoor krijg je een chocolade swirl effect in je kokosijs.
  6. Zet het ijs voor minimaal een paar uurtjes in de vriezer.
  7. Heb je chocolade saus over? Dan kun je dit een paar dagen in de koelkast bewaren. Lekker voor over je ijs!

Enjoy!

De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos met dit recept voor vegan kokosijs! Een paar eetlepels pindakaas, een handje noten erdoor of ga voor een variant zonder chocolade en maak in plaats hiervan een lekkere aardbeien swirl. De meest simpele manier is om er een paar eetlepels aardbeienjam doorheen te roeren voordat je het ijs in de vriezer zet. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *