Zo maak je easy peasy vegan mango ijs


Zo maak je easy peasy vegan mango ijs

Ik ben team ‘neem je blender mee op vakantie’. En dat is maar goed ook, want hier in Zeeland was het al genieten, maar met een schaaltje homemade vegan mango ijs is het nog meer genieten! Het enige wat je nodig hebt is een verse, rijpe mango en een blikje kokosmelk. En een snufje zout om de zoete smaak van de mango te versterken. Zo heb je voor dit recept helemaal geen extra zoetmiddel nodig.

Ben je van plan om meteen de keuken in te duiken om dit recept te maken? Houd er dan rekening mee dat je de mango nog even moet schillen en in blokjes moet snijden om vervolgens in te vriezen. Zet meteen jouw blikje kokosmelk even ondersteboven in de koelkast.

Ook zo’n homemade ijsliefhebber? Hier vind je maar liefst 15 ijsrecepten!

vegan mango ijs

Wat heb je nodig?

1 rijpe bevroren mango, ontpit en in stukjes gesneden
1 blik volvette biologische kokosmelk (uit de koelkast)
snufje zout
wat blaadjes verse munt

Blender of keukenmachine

Zo ga je te werk

  1. First things first: schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes en vries de stukjes mango in.
  2. Schep de witte, harde room die aan de oppervlakte ligt uit het blikje. Het overgebleven kokoswater kun je gebruiken in een smoothie.
  3. Meng de kokosroom samen met de ingevroren mango en een snufje zout in je blender tot een gladde puree.
  4. Wanneer het ijs te vloeibaar is kun je het in een bakje gieten en nog een uurtje in de vriezer zetten. Nu kun je wel bolletjes ijs scheppen!
  5. Garneer met wat verse munt of vers fruit.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om vegan mango ijs te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Batti via Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *