Vegan pompoen cheesecake bites met kokos


Vegan pompoen cheesecake bites met kokos

Wist jij dat pompoen samen met zoete aardappel, wortel, boerenkool en spinazie in de top 10 staat wat betreft de hoeveelheid vitamine A per 100 gram? Gezond en lekker dus! En aangezien pompoen een zachte, neutrale smaak heeft is het een veelzijdige groente om te verwerken in recepten. Zoals in deze vegan pompoen cheesecake!

De bodem maak je easy peasy van witte amandelen, dadels en wat kokosolie. Voor de pompoen vulling moet je dan weer net even iets meer geduld hebben. Om deze lekker romig te krijgen moeten de cashewnoten namelijk een paar uurtjes weken. Tipje: doe dit de avond voor je dit recept gaat maken, dan kun je de volgende dag meteen aan de slag. Enjoy!

Raw en vegan pompoen cheesecake bites met kokos

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

150 gram dadels zonder pit
150 gram witte amandelen (of amandelmeel)
2 el gesmolten kokosolie
snuf zout

Voor de vulling

300 gr oranje pompoenpuree
250 gr cashewnoten, geweekt
100 ml kokosolie, au bain marie gesmolten
100 ml ahornsiroop
sap en rasp van een (biologische) citroen
1 el speculaaskruiden
snufje zout

Voor de topping

kokosrasp

De 25 lekkerste pompoen recepten

Zo ga je te werk

Zo maak je de bodem

  1. Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn.
  2. Bekleed je bakvorm met bakpapier. Op deze manier blijft je taart niet plakken aan de vorm. Ik heb zelf een springvorm met een losse ring, ideaal in dit geval.
  3. Verspreid het mengsel over de bodem van je springvorm en druk goed aan.
  4. Zet de vorm even in de vriezer en ga verder met het maken van de vulling.

Zo maak je de vulling

  1. Week de cashewnoten minimaal 2 uur. Het is de moeite waard om de vulling zelf te maken, maar wil je deze taart snel maken dan kun je ook witte cashewpasta gebruiken.
  2. Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine.
  3. Verdeel het pompoen mengsel met een vochtige spatel over de bodem.
  4. Zet de taart vervolgens minimaal 2 uur in de vriezer.
  5. Laat de taart voor het snijden ontdooien en strooi er voor het serveren wat kokosrasp over.
  6. Je kunt eventuele left overs in de vriezer bewaren.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan pompoen cheesecake te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *