Romige vegan rijstpap met kaneel


Romige vegan rijstpap met kaneel

Ik eet dus nooit toetjes na het eten. Mijn dessert is tegenwoordig een stuk pure chocolade vrees ik. In mijn jonge jaren kwam er na het eten standaard een pak yoghurt op tafel. En was het weekend? Dan werd deze vergezeld door een pak vanille vla. Heerlijk met een flinke lepel appelmoes erdoor! Helaas (of gelukkig…) is deze gewoonte niet blijven plakken. Maar als ontbijt is deze vegan rijstpap natuurlijk ook heel erg lekker. Of misschien nog wel lekkerder! En wel zo fijn: dit toetje is zowel warm als koud heerlijk. Een ideale foodprep dus!

Romige vegan rijstpap met kaneel

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 4 personen

125 gr dessertrijst
1 l kokosmelk
1 vanillepeul, open gesneden
1 kaneelstokje
2- el kokosbloesemsuiker
snufje zout

Eet de rijstpap met jouw favoriete topping! Wat denk je van geschaafde amandelen, plakjes banaan, stukjes appel, kokosrasp of cashewnoten?

steelpan

Zo ga je te werk

  1. Breng de kokosmelk samen met een snuf zout, de vanillepeul, het kaneelstokje en de dessertrijst zachtjes aan de kook.
  2. Laat de rijst in zo’n 20 minuten zachtjes gaar koken. Roer de rijstpap af en toe even door om aanbranden te voorkomen.
  3. Roer de kokosbloesemsuiker lepel voor lepel door de nog warme pap. Proef de pap tussendoor eventjes, smaken verschillen tenslotte.
  4. Laat de rijstpap afkoelen tot hij lauwwarm is.
  5. Verdeel de rijstpap over 4 schaaltjes en strooi er nog wat kaneelpoeder en kokosbloesemsuiker over. Of garneer jouw toetje met je favoriete topping(s)!

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan rijstpap te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *