Vegan snicker taartjes met gezouten karamel-pinda topping


Vegan snicker taartjes met gezouten karamel-pinda topping

De bedoeling was dus om salted caramel popcorn te maken. Helaas pakte mijn karamel wat dikker uit dan gepland en dus heb ik er maar een ander recept mee gemaakt. And oh boy, dit recept voor snicker taartjes is volgens mij nog beter dan popcorn. Sowieso is pindakaas, chocolade en karamel een goede combi. Who’s with me? Deze vegan snicker taartjes kun je prima een paar weken bewaren in de vriezer. Ik heb mijn voorraadje snacks alweer aangelegd hoor.

Hier vind je nog meer verrassende recepten met pindakaas!

Vegan snicker taartjes met gezouten karamel-pinda topping

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 10 snicker taartjes

Voor de bodem

75 ml kokosolie
3 el cacaopoeder
1 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
50 ml ahornsiroop
1 tl kaneel
een snufje zeezout

Voor de vulling

100 gr geweekte Medjoul dadels, zonder pit
75 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
200 ml kokosmelk
150 gr pindakaas
een snufje zeezout

Voor de salted caramel topping

150 gr geweekte Medjoul dadels, zonder pit
2-3 el ahornsiroop
100 ml gesmolten kokosolie
1-2 tl vanille-extract (of 1 tl vanillepoeder)
flinke snuf grof zeezout
handvol ongezouten pinda’s

Rechthoekige bakvorm
Bakpapier
Keukenmachine

Spread love as thick as you would peanut butter!

Vegan snicker taartjes met gezouten karamel-pinda topping

Zo ga je te werk

Zo maak je de bodem

  1. Smelt de kokosolie au bain marie op laag vuur.
  2. Voeg de overige ingrediënten voor de chocoladelaag toe en mix even goed door elkaar.
  3. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet het chocolademengsel erin.
  4. Laat de bodem hard worden in de vriezer. De koelkast kan ook, maar de vriezer gaat sneller.
  5. Ga nu verder met het maken van de vulling.

Zo maak je de vulling

  1. Simpel! Mix alle ingrediënten voor de vulling de tot een gladde massa in je keukenmachine of blender.
  2. Proef de vulling even en voeg eventueel naar smaak nog wat zoetmiddel toe.
  3. Giet dit mengsel over de bodem van chocolade en laat de vulling ook even opstijven in de vriezer.

Zo maak je de bovenste laag

  1. Doe alle ingrediënten (behalve de pinda’s) voor de karamel in je keukenmachine en mix tot er een stevige karamel ontstaat.
  2. Meng met een lepel de pinda’s erdoor en smeer de karamel-pinda topping uit over de vulling.
  3. Zet je het bakblik nog een half uurtje terug in de vriezer, dat maakt het snijden straks een stuk makkelijker.
  4. Na 30 minuten kun je snicker taartjes gaan snijden!

Je kunt de snicker taartjes ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan natuurlijk ook!

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


1 reactie

  • Sylvia schreef:

    Hoi hoi welke pindakaas gebruik jij of maak jij die zelf? En kun je ahornsir vervangen door bijv honing of iets anders?
    Bedankt voor je reactie.
    Gr Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *