Vegan sushi bowl uit de stoomoven met avocado, mango en geroosterde tofu


Vegan sushi bowl uit de stoomoven met avocado, mango geroosterde tofu

Deze gezonde vegan sushi bowl is heerlijk en ook nog eens zo klaar. Sowieso word ik blij van ‘eten uit een kommetje’. Perfect comfort food dus! En spoiler alert: ik stoomde de rijst voor deze sushi bowls namelijk easy peasy in mijn nieuwe stoomoven van AEG.

Rijst uit de stoomoven

En die stoomoven van AEG kan dus alles wat een gewone heteluchtoven ook kan, met als toevoeging de stoomfunctie. Naast rijst kun je natuurlijk ook groente, vis en vlees eenvoudig stomen in deze oven. En tip van de dag: je kunt in plaats van water ook bouillon of kokosmelk gebruiken om je rijst te stomen. But there’s more!

  • Je kunt een hele maaltijd in een keer in de stoomoven klaarmaken.
  • En doordat alles tegelijk in de stoomoven bereid wordt, heb je ook nog eens minder afwas.
  • Vergeet die rijstkoker en enorme stoompan, met een stoomoven bespaar je ook nog eens flink wat ruimte in je keuken.
  • Goed om te weten: door eten te stomen behoud je niet alleen meer smaak, maar ook meer voedingsstoffen.

Het recept voor een poké bowl met zalm en avocado vind je hier!

vegan sushi bowl

Wat heb je nodig?

Voor 2 vegan sushi bowls

200 gr (sushi)rijst
300 ml water (als je een stoomoven gebruikt)
een kleine komkommer, in stukjes gesneden en de zaadlijsten verwijderd
een halve mango, in stukjes gesneden
een hele avocado, in plakjes
2 tl zwart sesamzaad
100 gr sojaboontjes
2 bosuitjes
een half bakje wakame (zeewiersalade)
(glutenvrije) sojasaus*

Voor de gebakken tofu

100 gr biologische tofu
kokosolie om in te bakken

*Sojasaus wordt gebrouwen van sojabonen, water, zout en tarwe en is dus niet glutenvrij. Kikkoman heeft echter ook een glutenvrije variant en de meeste supermarkten hebben deze wel in hun assortiment.

vegan sushi bowl

Gezonde chocolade bonbons met sojasaus!

Zo ga je te werk

  1. Doe de rijst in een ovenvaste schaal en voeg het water toe.
  2. Stel de stoomoven in op 100% stomen en 99 graden en zet de timer op 25 minuten stomen.
  3. Heb je geen stoomoven? Kook de rijst dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. En in die 25 minuten dat de rijst gaar gestoomd wordt heb je mooi tijd om alle ingrediënten klaar te zetten en te snijden.
  5. Snijd de komkommer en mango in kleine stukjes, de bosuitjes in ringetjes, bak de tofu in een scheutje olie knapperig en snijd tot slot de avocado in plakjes.
  6. Vul jouw vegan sushi bowl met rijst en verdeel hierover de wakama, de avocado, de komkommer, de mango, sojabonen, de lenteuitjes en geroosterde tofu.
  7. Maak jouw bowl af door er wat zwart sesamzaad over te strooien.
  8. Serveer jouw vegan sushi bowls met sojasaus on the side.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegan sushi bowl te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Dit recept is geschreven in samenwerking met AEG. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *