Vegan tiramisu trifle (lekker toetje voor kerst)


Vegan tiramisu trifle (lekker toetje voor kerst)

Speciaal voor alle liefhebbers van lekkere toetjes en vegan cheesecakes heb ik deze vegan tiramisu trifle gemaakt. Je begrijpt: voorproeven was geen straf. Komt nog bij dat deze tiramisu ook voor kinderen geschikt is. Bij de grote-mensen-variant serveer je de tiramisu likeur gewoon apart en skip je de koffie.  De Medjoul dadels die ik voor de bodem gebruik zitten trouwens deze maand in het speciale feestelijke Delicieux assortiment van Lidl. Medjoul dadels zijn heerlijk zoet en zacht en zijn dus ideaal om te gebruiken in dit recept. En wist je dat je dit toetje prima een dag van te voren kunt maken? Op de dag zelf kun je dit dessert dan easy peasy tussen de gangen door afmaken. Merry Christmas!

Vegan tiramisu

 

Wat heb je nodig?

voor 4-6 personen 

voor de bodem

150 gram dadels zonder pit
150 gram witte amandelen (of amandelmeel)
2 el gesmolten kokosolie
snuf zout

Voor de vulling

200 gr rauwe, ongezouten cashewnoten
75 ml ahornsiroop
75 ml gesmolten kokosolie
150 ml sojamelk
75-100 ml espresso
1 el vanille-extract
snufje zout

Voor de topping

cacaopoeder
amandelschaafsel
cacaonibs

4-6 glazen
keukenmachine of blender

Vegan tiramisu

Zo ga je te werk

Zo maak je de bodem

  1. Simpel! Mix de ingrediënten voor de bodem goed fijn in je keukenmachine of blender, that’s all! Zorg er wel voor dat je eventuele pitten uit de dadels verwijderd.

Zo maak je de vulling

  1. Mix de cashewnoten samen met de ahornsiroop, kokosolie, vanille-extract en sojamelk tot een glad mengsel.
  2. Zet ondertussen een sterke espresso of koffie.
  3. Verdeel vervolgens het mengsel in tweeën.
  4. Giet een extra scheutje sojamelk bij het vanille-mengsel en zet de keukenmachine nog even aan.
  5. Doe de espresso bij de andere helft en meng nog even goed.

Nu komt het leuke stuk! Begin met een laagje bodem, een laagje vanille en een laagje koffie. Ga hiermee door tot het glas gevuld is. Strooi nog wat cacaonibs, cacaopoeder en amandelschaafsel over de vegan tiramisu. Je kunt de ingrediënten van deze tiramisu een dag van te voren maken. Zo hoef je ‘s avonds alleen de toetjes nog maar op te maken.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *