Feestelijk genieten: dat gaat met dit vegetarisch kerstmenu zeker lukken!

vegetarisch kerstmenu

Mirjam Blanken

11 december 2018


Feestelijk genieten: dat gaat met dit vegetarisch kerstmenu zeker lukken!

Met dit vega kerstmenu kun je én lekker kokkerellen en genieten van een feestmaal en daarbij jezelf ook lekker mengen in het feestgedruis (lees: bye bye kerststress). De romige pastinaaksoep kun je prima een dag van tevoren al klaarmaken. Zelfs de vegetarische spekjes kun je de dag ervoor al knapperig bakken en wegzetten in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de groentevulling van de Wellington. En vergeet het dessert niet, want ook deze kun je al deels vooraf bereiden. Het enige wat jij dus hoeft te doen deze kerst is genieten, genieten en nog eens genieten. Merry Christmas!

Shoppen doe ik dit jaar trouwens bij Lidl. Wist jij dat Lidl de goedkoopste supermarkt is in biologische producten en daarnaast ook nog eens de beste supermarkt in groente en fruit? Met de feestdagen in aantocht heeft Lidl haar assortiment uitgebreid met nieuwe luxe en speciale producten. Deze feestelijke Delicieux producten zijn ook nog eens lekker betaalbaar. I like! Op de website van Lidl kun je jouw dichtstbijzijnde Lidl winkel vinden.

Voorgerecht: romige pastinaaksoep

Romige pastinaaksoep met gember

Snel, simpel en vegetarisch is dit jaar mijn motto. Zo kan ik niet alleen lekker veel tijd spenderen met alle lieve mensen om mij heen, maar laat ik meteen zien hoe easy peasy en lekker een vegetarisch kerstmenu eigenlijk is. Bij de Lidl (beste supermarkt in groente en fruit, just so you know) spotte ik biologische pastinaken en dan is de optelsom voor een voorgerecht natuurlijk snel gemaakt. Dit jaar staat er dus vegetarische pastinaaksoep met vegetarische spekjes op het menu!

Het recept vind je hier

Hoofdgerecht: vegetarische Wellington

Vegetarische Wellington

All I want for Christmas is good food! En dat gaat met deze goed gevulde vegetarische Wellington dit jaar zeker lukken. Met groente in de hoofdrol, want als ik zeg goed gevuld, dan bedoel ik heel goed gevuld. Met spruitjes, zoete aardappel, pompoen, winterpeen, gekarameliseerde rode ui, walnoten en feta welteverstaan. Gevalletje: sounds great, tastes even better.

Het recept vind je hier

Nagerecht: vegan tiramisu triffle

Vegan tiramisu

Speciaal voor alle liefhebbers van lekkere toetjes en vegan cheesecakes heb ik deze vegan tiramisu trifle gemaakt. Je begrijpt: voorproeven was geen straf. Komt nog bij dat deze tiramisu ook voor kinderen geschikt is. Bij de grote-mensen-variant serveer je de tiramisu likeur gewoon apart.  De Medjoul dadels die ik voor de bodem gebruik zitten trouwens deze maand in het speciale feestelijke Delicieux assortiment van Lidl. Medjoul dadels zijn heerlijk zoet en zacht en zijn dus ideaal om te gebruiken in dit recept.

Het recept vind je hier

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit kerstmenu is gemaakt in samenwerking met Lidl. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This