Vegetarische bloemkool risotto met kastanjechampignons


koken & tafelen algemeen

Vegetarische bloemkool risotto met kastanjechampignons

Rijst maken van bloemkool, dat is inmiddels wel ingeburgerd. Je vindt voorgesneden rijst van bloemkool tegenwoordig zelfs gewoon bij de supermarkt. Maar wat denk je van risotto van bloemkool? Net zo makkelijk en minstens zo lekker! Deze vegetarische bloemkool risotto breng je op smaak met verse kruiden en groentebouillon. Bouillonpoeder of bouillonblokjes zonder E-nummers of zonder andere ‘gekke’ toevoegingen vind je bij het whole food schap van je supermarkt of koop je bij de biologische winkel. Enjoy!

Het recept voor koolhydraatarme nasi goreng van bloemkool vind je hier

vegetarische bloemkool risotto met champignons

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

1 bloemkool, gemalen tot korrels
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
een scheutje verse citroensap
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2-3 takjes verse basilicum, de blaadjes fijngehakt
150 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
100 gr doperwtjes
een blikje/pakje kokosmelk van 250 ml
een biologisch groentebouillon blokje (of poeder)
geraspte pecorino naar smaak
een handje pijnboompitjes
peper en zout

Keukenmachine

vegetarische bloemkool risotto

Zo ga je te werk

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en maal deze in je keukenmachine tot formaatje rijstkorrel. Niet te lang malen, anders kun je beter rijstepap maken. In het ergste geval wordt het bloemkoolpuree. Ook lekker, maar niet de bedoeling natuurlijk.
  2. Fruit de ui met een eetlepel olijfolie tot deze glazig is.
  3. Voeg de fijngehakte toe knoflookteentjes toe en bak ook meteen de kastanjechampignons mee.
  4. Voeg de risotto van bloemkool, de kokosmelk, het bouillonblokje en de doperwtjes toe en breng dit al roerend aan de kook.
  5. Kook de vegetarische bloemkool risotto in ongeveer 8-10 minuten gaar.
  6. Voeg een scheutje citroensap toe en roer de risotto even goed door.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de vegetarische bloemkool over 4 boren en strooi er nog wat geraspte pecorino, pijnboompitjes en verse basilicum over.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische bloemkool risotto te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *