Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus


Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus

Dit recept voor een vegetarische saladebowl helpt alle vooroordelen over plantaardig eten meteen de wereld uit. Deze zogeheten buddha bowl is namelijk niet alleen voedzaam en gemakkelijk te maken, maar vooral verrukkelijk! Een buddha bowl is een grote kom gevuld met granen, kleurrijke groenten en eiwitrijke ingrediënten zoals falafel balletjes, hummus en kikkererwten. Tot slot voeg je nog een dressing toe en strooi je wat noten, zaden of pitten over jouw bowl.

In deze falafel bowl stopte ik geroosterde groenten zoals zoete aardappel en kikkererwten. Heerlijk in combinatie met de falafel. En zeg je falafel, dan zeg je hummus natuurlijk. En als ware avocado lover kon ik wat avocado slices niet weglaten natuurlijk. But feel free to make it your own!

Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus

Nationale Week Zonder Vlees

Dit heerlijke falafel recept heb ik ontwikkeld voor het Garden Gourmet weekmenu voor de Nationale Week Zonder Vlees. Het doel van de Nationale Week Zonder Vlees en Garden Gourmet is duidelijk: Nederland bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten. En hierbij hoort natuurlijk een vegetarisch weekmenu waaruit blijkt hoe easy peasy dit kan zijn. And let’s face it, iedere dag vlees eten is toch niet meer van deze tijd? Garden Gourmet vind dit ook en met een assortiment van maar liefst 30 varianten ‘vleesvervangers’, hummus en broodbeleg kun je iedere dag van de week een veggielicious maaltje op tafel zetten.

Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus

Benieuwd naar de rest van het weekmenu?

Naast dit recept voor een vegetarische falafel bowl, kun je op de website van Garden Gourmet nog meer inspiratie opdoen van mijn lieve collega bloggers. Wat denk je van Oosterse noedels van zoete aardappel met wokblokjes of een lekkere vega burger met wortelspread?

Maandag: gevulde zoete aardappel met filetstukjes van De Hippe Vegetariër
Dinsdag: couscoussalade met spinazie-falafel en Ras El Hanout Feel Good by Food
Woensdag: Oosterse noedels van zoete aardappel met wokblokjes van BeauFood
Donderdag: vegetarische burrito’s met kruidige fijngehakt van Culinessa
Vrijdag: pizza met pompoenbodem en groenteballetjes van Anne Travel Foodie
Zaterdag: falafel saladebowl met pikante hummus van Eat Pure Love
Zondag: vega burger met wortelspread en mango van Emiels Kitchen

Wat heb je nodig?

Voor 2 vegetarische falafel saladebowls

een bakje falafel van Garden Gourmet (in de bonus bij AH tijdens de nationale week zonder vlees!
een bakje hummus
150 gr veldsla of bladspinazie
50 gr ongezouten geroosterde amandelen, grofgehakt
25 gr sesamzaadjes
100 gr boekweit, gekookt en even opgebakken
1 middelgrote geroosterde zoete aardappel
150 gr geroosterde bloemkoolroosjes
2 geroosterde wortelen
1 blikje biologische kikkererwten, afgespoeld, uitgelekt en drooggedept
snuf zout
zwarte peper
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
een halve avocado, in plakjes
olijfolie

Oven
Bakplaat
Bakpapier

Vegetarische falafel bowl met zoete aardappel en hummus

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de blokjes zoete aardappel en plakjes wortel samen met de bloemkoolroosjes en de kikkererwten in een kom. Giet hier royaal olijfolie overheen en meng even goed zodat alle groente bedekt is met een laagje olijfolie.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hierover de groenten. Breng op smaak met wat peper en zout en de kruiden. Rooster de groente gaar in ongeveer 20 minuten.
  4. Kook de boekweit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Bak nu ook de falafel balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Halveer de avocado en verwijder te pit. Lepel de avocado uit en snijd het vruchtvlees in partjes.
  7. Nu kun je jouw falafel bowl gaan maken. Begin met de sla en verdeel de rest van de ingrediënten er gewoon over. De sesamzaadjes en amandelen strooi je er als topping over. Easy peasy!

Eat your veggies!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische falafel bowl of een ander recept uit het weekmenu te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove en gebruik hashtag #weekzondervlees of #gardengourmet. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit recept  is ontwikkeld in samenwerking met Garden Gourmet. Lees hier mijn disclaimer.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *