De lekkerste vegetarische geroosterd brood recepten


De lekkerste vegetarische geroosterd brood recepten

Wist je dat waarmee je jouw geroosterde bammetje belegd bepaalt hoe gezond jouw boterham is? Zo stijgt je bloedsuikerspiegel minder snel van toast met avocado dan van een geroosterde boterham met een dikke laag appelstroop. Ik heb de lekkerste vegetarische geroosterd brood recepten op een rijtje gezet. Enjoy!

Eet je glutenvrij?

Dan is het belangrijk om kruisbesmetting te voorkomen. Voor sommige mensen zijn de kleinste kruimels van glutenbevattende producten namelijk al genoeg om last te krijgen van hun buik. Het is even een investering, maar het is wel aan te raden om bijvoorbeeld je eigen broodrooster aan te schaffen zodat je de kans op kruisbesmetting ver buiten de deur houdt.

vegetarisch geroosterd brood

Toast met avocado, hummus en geroosterde paprika

Dit is een echte klassieker onder de gezonde toast recepten. Avocado wordt meestal gecombineerd met een eitje, maar omdat variatie de sleutel is tot succes koos ik deze keer voor een vegetarisch recept. Toast met avocado, hummus en geroosterde paprika it is!

Wat heb je nodig?

broodrooster
2 sneetjes geroosterd brood
4 el hummus
1 avocado, in plakjes of fijngeprakt
geroosterde paprika reepjes (uit pot)
een klein handje veldsla
zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Smeer de boterhammen in met hummus en beleg deze vervolgens met plakjes (of fijngeprakte) avocado.
  2. Strooi hier wat peper en zout over.
  3. Maak af met geroosterde paprika reepjes en veldsla.

Toast met groene pesto, spinazie en gedroogde tomaatjes

Groene bladgroenten zoals spinazie bevatten het stof chlorofyl. Chlorofyl geeft bladgroenten niet alleen hun groene kleur, maar geeft jouw gezondheid ook een flinke boost. Naast ontgiftende eigenschappen, is chlorofyl goed voor je stoelgang en immuunsysteem. In de regel geldt: hoe donkerder van kleur de groene bladgroente is, des te meer chlorofyl bevat deze groente.

Wat heb je nodig?

broodrooster
2 sneetjes geroosterd brood
4 el groene pesto
3-4 gedroogde tomaatjes
150 gr verse spinazie
peper en zout
een klein handje pijnboompitjes

Zo ga je te werk

  1. Smeer de geroosterde boterhammen in met de groene pesto.
  2. Wok de spinazie in een eetlepel olie tot deze geslonken is.
  3. Snijd ondertussen de gedroogde tomaatjes in stukjes en wok deze nog een paar minuutjes mee.
  4. Verdeel de spinazie en gedroogde tomaatjes over de toast.
  5. Breng op smaak met wat peper en zout en strooi vervolgens de pijnboompitjes erover.

Toast met hummus en gegrilde aubergine

Aubergines bevatten relatief veel vezels en de smaak van aubergines is vrij neutraal en een tikkie bitter. Die bittere smaak kun je neutraliseren door na het snijden wat zout over de plakjes te strooien. Hierdoor ontrek je vocht plus een deel van de bittere smaak uit de aubergine. Veeg de aubergine na een kwartiertje af met een stuk keukenpapier en ga vervolgens verder met het bereiden.

Wat heb je nodig?

broodrooster
2 sneetjes geroosterd brood
4 el hummus
2 plakjes geroosterde aubergine, max. 1 cm dik
een klein handje veldsla
scheutje balsamicoazijn
zout en peper

Zo ga je te werk

  1. Strooi wat zout over de plakjes aubergine, laat even liggen en rooster de plakjes vervolgens met wat olijfolie in een grillpan.
  2. Smeer ondertussen het geroosterde brood in met de hummus.
  3. Beleg de toast vervolgens met de aubergine en veldsla.
  4. Maak af met een scheutje balsamicoazijn en breng eventueel nog op smaak met een snufje peper en zout.

Enjoy!

Welke van deze vegetarische geroosterd brood recepten is jouw favoriet?

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *