Vegetarische Koreaanse bibimbap bowl met tempeh


Vegetarische Koreaanse bibimbap bowl met tempeh

Deze vegetarische Koreaanse bibimbap bowl is een populair gerechtje in Korea en betekent letterlijk gemixte maaltijd. Je mixt deze bibimbap bowl namelijk pas aan tafel door elkaar. De basis van dit easy peasy recept is rijst, groenten en een eitje.  En vervolgens kun je lekker variëren! Voor Koreanen is de maaltijd trouwens een echte familie aangelegenheid waarbij aan lange tafels, zittend op de grond de maaltijd samen wordt gegeten.

Met de feestelijke decembermaand in aantocht vroeg Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen mij om stil te staan bij al die kinderen die niet kunnen genieten van een feestelijke kerst met hun familie.Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen zet zich jaarlijks in voor meer 20.000 kinderen in Brazilië, de Filipijnen, Guatemala, Mexico, Honduras en Zuid-Korea. En wist je dat je een kind voor slechts 12 euro al een onvergetelijke kerstweek kunt bezorgen?

Voor slechts 12 euro kan Wereld Dorpen voor Kinderen een kind al voor 1 week een onvergetelijke kerst bezorgen, met heerlijk eten! Via www.kerstvoorkinderen.nl kun je via een Tikkie eenvoudig 12 euro doneren. 

Vegetarische Koreaanse bibimbap bowl met tempeh

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

300 gr basmatirijst
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 el geroosterd sesamzaad
8 shiitake, in plakjes gesneden
100 gr taugé
1 grote winterpeen, in dunne reepjes gesneden
1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
een scheutje sojasaus
2-3 el sesamolie
4 eieren
180 gr ketjap tempeh of 180 gr biologische tofu reepjes 
Koreaanse chilisaus (gochujang) of verdun simpelweg een eetlepel sambal met wat warm water

Vegetarische Koreaanse bibimbap bowl met tempeh

Zo ga je te werk

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes.
  3. Schil de winterpeen en snijd deze ook in dunne reepjes.
  4. Roerbak de winterpeen voor 2-3 minuten op hoog vuur in een wok met wat sesamolie en een snufje zout. Zet even apart.
  5. Doe achtereenvolgens hetzelfde met de komkommer, de taugé en de tempeh.
  6. Bak tot slot de plakjes shiitake samen met de knoflook met een klein scheutje sesamolie in de wok. Breng op smaak met een scheutje sojasaus.
  7. Verdeel de rijst, de groenten en de tempeh over de schaaltjes.
  8. Zet een bakje met spicy gochujang saus of verdunde sambal on the side.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische bibimbap bowl met tofu te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Stichting Wereld Dorpen voor Kinderen. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *