Vegetarische linzenburgers met mangochutney

Vegetarische linzenburgers met mangochutney

Mirjam Blanken

17 februari 2016


Ik ben dol op Indiaas eten. In het kader van meatless Monday maakte ik afgelopen week deze Indiase vegetarische linzenburgers met mangochutney. Naast burgers draaide ik nog wat vegetarische snackballetjes in elkaar. En wat bleek? Heerlijk bij de borrel of als voorgerechtje in combinatie met mangochutney.

Heb je het recept voor de glutenvrije falafelballetjes al gezien? Ook een aanrader!

Wat heb je nodig?

250 gr gele of oranje linzen
1 ui
75 gr geroosterde en gehakte cashewnoten
500 ml kokosolie
1 el vers geraspte gember
1/2 tl zwarte peper
1 tl venkelpoeder
5 el fijngehakte, verse koriander
snuf zout
optioneel: (glutenvrije) paneermeel
optioneel: (glutenvrije) bloem zonder bakpoeder

blender
(frituur)pan

Zo ga je te werk

  1. Week de linzen voor minimaal 4 uur in water (de linzen moeten onder water staan).
  2. Giet de geweekte linzen af en laat ze even uitlekken in een vergiet.
  3. Pureer de linzen vervolgens in de blender. Voeg eventueel wat water toe, de bedoeling is dat je een glad papje krijgt zonder korrels. Dit is de basis van je beslag.
  4. Schil de ui en snijd hem in fijne stukjes.
  5. Vermeng het linzenmengsel met de ui, de cashewnoten, de geraspte gember, de peper, het venkelpoeder, de koriander en het zout.
  6. Maak van dit mengsel burgers of kleine snack balletjes. Is het beslag te dun? Voeg dan wat (glutenvrije) bloem toe.
  7. Rol de burgers voor het ultieme ‘bitterbal-effect’ door de glutenvrije paneermeel.
  8. Verhit de kokosolie tot 180 graden.
  9. Frituur de linzenbeignets in ongeveer 2 minuut goudbruin.
  10. Haal de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Deze Indiase snack is heerlijk als voorgerecht of side dish, maar natuurlijk ook lekker bij de borrel met homemade mangochutney.

Enjoy!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This