Stoomoven recept: supersnelle vegetarische tomaten risotto


Stoomoven recept: supersnelle vegetarische tomaten risotto

Yes, je leest het goed: supersnelle vegetarische tomaten risotto uit de oven! En voor wie weleens in de keuken staat om risotto te maken weet dat dit best een tijdrovende bezigheid is. Door de risotto klaar te maken in een stoomoven hoef je niet meer continue te roeren of de bouillon in etappes toe te voegen. De stoomoven doet namelijk al het werk!

En wist je dat dit eigenlijk niet eens het grootste voordeel van een stoomoven is? Dat is namelijk het feit dat stomen één van de meest gezonde manieren is om eten te bereiden. Door te stomen blijven voedingsstoffen namelijk behouden die je bij het koken van je eten zou verliezen. Met een stoomoven in huis heb je trouwens geen ‘normale’ oven meer nodig. Een stoomoven kan namelijk alles wat een gewone heteluchtoven ook kan, met als toevoeging de stoomfunctie.

De voordelen van een stomen

supersnelle tomaten risotto

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

Voor de vegetarische tomaten risotto

300 gr risottorijst
750 ml groentebouillon
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 grote ui, gesnipperd
een half blikje biologische tomatenstukjes
een klein blikje tomatenpuree
een puntpaprika, in stukjes gesneden
een flinke klont plantaardige roomboter
een flinke scheut droge witte wijn
100 gr Parmezaanse kaas
peper en zout naar smaak
2 el olijfolie
verse basilicum
wat cherrytomaatjes voor de garnering

Ik gebruik voor dit recept een stoomoven van AEG.

Ook lekker: vegan sushi bowl uit de stoomoven!

vegetarische tomaten risotto

Zo ga je te werk

  1. Maak de bouillon klaar en zet deze even apart.
  2. Verhit de olijfolie en de helft van de plantaardige roomboter in een ovenbestendige pan met een dikke bodem.
  3. Fruit de ui tot deze glazig is en voeg de knoflook en de stukjes puntpaprika toe.
  4. Bak de knoflook en puntpaprika een paar minuutjes mee.
  5. Voeg nu de risotto toe en bak dit al roerend een minuutje mee tot de rijst glazig van kleur is.
  6. Giet de witte wijn erbij en laat deze 2 minuten meekoken. Voeg vervolgens de bouillon toe.
  7. Gebruik je geen ovenbestendige pan? Doe dan nu de risotto in een stoomovenpan zonder gaatjes en giet hier de bouillon over.
  8. Stel de stoomoven in op ‘stomen’ 99 graden en bereidingstijd 25 minuten.
  9. Laat de risotto gaar stomen in 25 minuten.
  10. Haal de risotto uit de stoomoven en zet deze nog even op laag vuur.
  11. Voeg de geraspte parmezaanse kaas, de tomatenpuree, de tomatenstukjes en de plantaardige boter toe.
  12. Breng de vegetarische tomaten risotto nog wat op smaak met wat peper en zout.
  13. Verdeel de risotto over vier borden en garneer met verse basilicum en cherrytomaatjes.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze vegetarische tomaten risotto te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met AEG. Lees hier mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *