Worteltaartjes met kokos frosting

Worteltaartjes met kokos frosting

Mirjam Blanken

28 augustus 2013


Worteltaartjes met kokos frosting

Regelmatig krijg ik de vraag of glutenvrij eten lastig of moeilijk is. Je mag dan toch bijna niets meer? Niets is minder waar gelukkig. Ik ben al langere tijd bezig met gezond eten, langzaamaan zijn daar ook wat verschuivingen in gekomen. Ja dames en heren, ik ben een etikettenlezer geworden. Dit is misschien het lastigste, aangezien ik nogal eens mijn bril vergeet. Wat denk je van deze homemade glutenvrije worteltaartjes? Door het toevoegen van geraspte wortel wordt dit taartje ook eens een stuk zoeter waardoor je minder zoetmiddel nodig hebt. Een win-win situatie dus!

Worteltaartjes met kokos frosting

Groente door je zoete baksels… Dat gebeurt vaker dan je denkt! Zoete aardappel, courgette, wortel…

Chocolade courgette muffins
Zoete aardappelbrownies
Worteltaart met cashewtopping

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 10 worteltaartjes 

150 gr worteltjes
125 gr amandelmeel*
1 biologisch ei
1/2 tl bakpoeder
snufje zeezout
1 tl kaneel
1/2 tl gemalen gember
3 el oerzoet of kokosbloesemsuiker
2 el kokosolie
1 tl vanillepoeder
40 gr gehakte walnoten
25 gr geraspte kokos
3 el water

*Amandelmeel maak je eenvoudig zelf door amandelen in je keukenmachine tot meel te malen.

voor de kokos frosting 

125 ml kokosmelk
100 ml honing
1 el maizena
2 el water
150 ml kokosolie
snufje zeezout
kaneel

rasp
keukenmachine
steelpan
oven
bakvormpjes
slagroomspuit

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Maak de worteltjes schoon en hak ze fijn in je keukenmachine. Of pak gewoon een ouderwetse rasp, werkt net zo goed!
  3. Roer in een kom het amandelmeel, het bakpoeder, het zout, de kaneel en de gember even goed door.
  4. Voeg in een andere kom oerzoet, het ei, de kokosolie en het vanillepoeder samen en roer even goed door elkaar.
  5. Giet deze mengsels bij elkaar en voeg hier de walnoten, geraspte kokos en geraspte worteltjes aan toe.
  6. Meng alles nog even goed door elkaar.
  7. Verdeel het beslag over je bakvormpjes en bak de taartjes in ongeveer 20-25 minuten gaar.
  8. Laat ze vervolgens goed afkoelen.

Zo maak je de frosting

  1. Doe de kokosmelk, honing en een snufje zout in een pannetje.
  2. Breng dit aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  3. Maak ondertussen van de maizena en het water een papje.
  4. Dit voeg je toe aan de warme kokosmelk.
  5. Dit mengsel breng je vervolgens aan de kook.
  6. Giet het mengsel over in een kom en pak je mixer.
  7. Terwijl je mixt, giet je beetje bij beetje gaat de kokosolie erbij.
  8. Bewaar de frosting in de koelkast.

Tip! Het is handig om je kokos frosting the day before te maken. Het moet echt minimaal een nacht de koelkast in om af te koelen en op te stijven.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze glutenvrije worteltaartjes te maken? Laat je creaties zien op social media met #eatpurelove of tag @eatpurelove. 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

8 Reacties

  1. Mirjam Blanken

    Hoi,

    Bedankt voor het compliment!

    Inmiddels je vraag beantwoord op instagram. Een uitgebreide blog is in de maak.

    Doei!

    Antwoord
  2. Anonymous

    Wauw, wat zijn deze taartjes overheerlijk geworden, die gaat in de herhaling! Zeker ook nu ik nog héél véél frosting over heb wordt dat “piece of cake” 😉
    Ik blijf je recepten volgen.
    Groetjes,
    Thera

    Antwoord
  3. Mirjam Blanken

    Fijn dat ze lekker geworden zijn! Inderdaad is de frosting wat veel. Ik heb het geprobeerd in te vriezen, maar dat was geen succes. Volgende x de helft maken of meer taartjes 😉

    Antwoord
  4. Els rutten

    Wat is oerzoet? Mooi receptje! ?

    Antwoord
  5. Marjon

    Hee Mirjam,

    Wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik was op zoek naar een glutenvrije en zuivelvrije frosting voor over mijn zelfgebakken kerstkoekjes (nu heb ik op jouw website daar ook een recept van gezien, van kerstkoekjes met een bruine chocolade frosting). Mijn vraag is: hoe heb je de frosting zo netjes op de koekjes gekregen? Met een spuitzak of iets dergelijks?
    Alvast bedankt!!

    Hartelijke groet, Marjon

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Hi Marjon,
      De frosting even goed laten opstijven in de koelkast en dan in een spuitzak of een speciaal frosting apparaatje (geen idee hoe je dit noemt ?). Deze zijn te koop bij o.a. HEMA trouwens. Voor op koekjes is deze frosting minder geschikt, omdat het ‘zacht’ blijft. Wellicht kun je dan beter chocolade frosting gebruiken.
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  6. Jacqueline

    De cakejes zijn super lekker, maar mijn frosting is een grauwe kleur en heel hard! Hoe komt die van jou zo wit? Maakt de honing het niet grauw?

    Antwoord
  7. Marise

    Hoi Mirjam!

    Ik wil graag je worteltaartjes gaan maken. Ik ben alleen benieuwd of ik amandelmeel kan vervangen door smeltmeel. Die moet namelijk op 😉 Is dat heel erg van invloed op de smaak en de vorm van de taartjes?

    Groetjes, Marise

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This