Zelf Lions maken

Zelf Snickers, Bounty's en Lions maken

Mirjam Blanken

30 september 2013


Na het bounty avontuur kon ik er niet meer omheen…Een soort ‘gezonde’ chocoladesnack is een beetje karig qua keuze. En aangezien er in huize ‘snoep gezond, eet iets zonder suiker’ geen M&M meer in komt, moest ik aan de bak: zelf Lions maken! Deze crunchy snack maak je met pindakaas, maar deze kun je natuurlijk ook vervangen door gemengde notenpasta.

zelf lions maken

Deze snack heeft nog het meest weg van een Lion. In het pakket van de Ekoplaza zat gepofte rijst van De Halm. Normaliter voor door de melk, maar natuurlijk ook ideaal voor een crunchy snack!

Wat heb je nodig?

voor ongeveer 12 Lions

voor de bodem 

5 el gepofte rijst
4 el biologische pindakaas of gemengde notenpasta
1 tl honing
snufje Himalayazout
snufje vanillepoeder

voor de vulling

150 gram ontpitte dadels
1 1/2 el biologische pindakaas of gemengde notenpasta
snufje Himalayazout
snufje vanillepoeder

voor de topping

een reep pure chocolade

Kleine (siliconen) vormpjes of een bakblik

Zo ga je te werk

  1. Doe alle ingrediënten voor de krokante bodem in een kom en meng goed door elkaar.
  2. Vul alle vormpjes met een laagje van dit mengsel en druk het zachtjes aan.
  3. Hak de ontpitte dadels in de keukenmachine fijn. Voeg hier vervolgens de pindakaas, het zout en de vanillepoeder aan toe en mix het geheel nog even goed.
  4. Vul de vormpjes met dit tweede mengsel. Erg plakkerig werkje, dus om het glad af te werken even met een natte lepel gladstrijken.
  5. Zet de vormpjes minimaal een half uur in de vriezer. Ondertussen kun je de chocolade smelten.
  6. Als ze uit de vriezer komen kun je ze uit de vormpjes halen.
  7. Haal iedere lion door de chocolade en zet ze op een bord bekleed met aluminiumfolie.
  8. Zet dit bord een half uurtje in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.
  9. Aanvallen maar! Bewaar eventuele leftovers in de koelkast.

Enjoy!

Hebben jullie het recept voor zelf Snickers maken gezien? Welke is jouw favoriet?


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

6 Reacties

  1. Charlotte Van Loo

    OMG die gaan we zeker uitproberen, ziet er geweldig uit!

    Antwoord
  2. Mirjam Blanken

    Hoi Charlotte,

    Zeker doen! Zo gepiept 😉

    Succes,
    Mirjam

    Antwoord
  3. Anonymous

    Hoi Mirjam,

    Wat ziet dit recept er ontzettend lekker uit.
    Ik wil hem graag gaan namaken maar ik vraag me af hoe je aan gepofte rijst komt! 🙂

    Antwoord
  4. Anonymous

    Bedankt voor je snelle reactie!
    Gister naar de Ekoplaza geweest, maar daar hadden ze alleen Rijstvlokken van het merk de Halm. Is dit hetzelfde? Ik heb het nog aan een medewerker gevraagd maar die vertelde dat ze geen gepofte rijst verkochten.

    Antwoord
  5. Mirjam Blanken

    Rijstvlokken zijn idd niet hetzelfde.Ik heb ze wel van De Halm. Je kunt ook de Nicky Numbers van De Halm proberen. Ik heb bij de Xenos gepofte spelt gevonden. Helaas niet biologisch, maar wel prima te gebruiken voor de lions.

    Succes!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This