Zelf snickers maken


Zelf snickers maken

Afgelopen week was manlief jarig. Nadat ik samen met zoonlief al een stapel verantwoorde bounty’s had gemaakt (en ik deze stapel in een aantal dagen zag krimpen) besloot ik ook eens verder te kijken. Mars, Snicker, Twix, KitKat zijn een flinke ‘no go’ inmiddels. Aangezien we allemaal niet vies zijn van een goed (lees groot) stuk chocolade heb ik geprobeerd een nieuwe versie van Snickers te maken. Goedgekeurd door de baas zelf hierbij het recept: zelf snickers maken!

Heb je het recept voor homemade Lions al eens geprobeerd?

Zelf snickers maken

 

Wat heb je nodig?

voor de bodem

100 gram gemengde noten
150 gram ontpitte dadels
snuf zout

Voor de vulling

125 gram gemengde notenpasta of pindakaas
175 gram ontpitte dadels
2 el kokosvet
snuf zout

voor de topping

Een reep biologische, pure chocolade (minstens 70%)

een keukenmachine of blender
een vierkante taartvorm of bakblik met losse bodem

Hoe maak je ze?

  1. Mix de noten en dadels fijn in de keukenmachine of blender.
  2. Voeg het zout toe en mix nog even goed.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem je taartvorm en druk vervolgens met een goed aan. Ik heb een vierkante taartvorm met een losse bodem. Ideaal, zo blijft er niets plakken wanneer je de snicker eruit wilt halen om te snijden.
  4. Mix vervolgens de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar.
  5. Verdeel dit mengsel over de bodem. Zet ze nu even een half uurtje in de vriezer.
  6. Smelt chocolade en schenk dit over de inmiddels hard geworden ‘snicker’. Nog even terug de vriezer in voor een uurtje.
  7. Laat even ontdooien voordat je de homemade snickers in stukjes snijdt.
  8. Bewaar de healthy snickers in de koelkast of vriezer.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


16 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *