Zelf twix fudge maken

homemade-twix-fudge

Ilse Fernandez

12 april 2016


Zelf Twix-fudge maken

Uit het kookboek VoedZo, heb ik het recept van de Twix-fudge geprobeerd. Het is niet helemaal mijn eerste ervaring met de recepten van VoedZo. Ik heb namelijk al vaker een heerlijk recept gemaakt van Sharon, dus de kook- en bakstijl die Sharon heeft en de ingrediënten die ze voor haar recepten gebruikt, zijn voor mij bekend. Altijd puur, voedzaam en onbewerkt. En zelf Twix-fudge maken is easy peasy!

Sharon is gek op chocolade! (net als ik, trouwens). Haar gezondere variant op de Twix is daarom ook echt een uitkomst! Ik heb al in geen eeuwigheid een Twix op! De smaken van dit soort chocoladebars vind ik echt niet meer lekker. Veel te zoet! Ik kan merken doordat ik niet meer van deze ongezonde snacks kan genieten, dat mijn smaken sterk zijn veranderd in de loop der jaren. De Twix-fudge uit het kookboek VoedZo ziet er vele malen lekkerder uit en niet zo ongezond als een originele Twix! Dus ik ben erg benieuwd hoe deze guilt free Twix-fudge gaat smaken! Deze variant is glutenvrij en geraffineerde suikervrij!

Homemade-Twix-fudge

Het recept is erg gemakkelijk en duidelijk beschreven! Al snel heb je zelf Twix-fudge gemaakt. Nou ja, snel… tussendoor wordt mijn geduld wel op de proef gesteld. In het recept staat namelijk dat ik het volledig moet laten afkoelen in de koelkast. Lastig!! Het ruikt en het ziet er namelijk zó lekker uit dat je er meteen een stuk van wil nemen! Even geduld dus en dat is nog het lastigste gedeelte van het recept. Want moeilijk om te maken is het absoluut niet.

Wat heb je nodig?

voor de koek
100 gr havermeel
40 gr kokosbloesemsuiker
60 gr gesmolten kokosolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

voor de karamellaag
200 gr dadels
40 gr kokosolie

voor de chocoladelaag
120 g pure chocolade
2 el roomboter (of kokosolie)
4 el (plantaardige) room

kleine ovenschaal van 12 x 20 cm
bakpapier

Zo ga je te werk

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een ovenschaal in of bekleed de schaal met het bakpapier.
  2. Meng in een kom de ingrediënten voor de koek. Doe het mengsel in de bakvorm en druk aan. Zet 12-15 minuten in de oven en laat vervolgens volledig afkoel. Zet het daarna nog in de koelkast.
  3. Pureer de ingrediënten voor de karamellaag en verdeel over de koek.
    Smelt de chocolade en boter in een pannetje, roer de room erdoor en verdeel dit mengsel over de karamellaag.
  4. Laat een halfuurtje hard worden in de koelkast (het moeilijkste gedeelte) en snijd in repen (of gewoon in stukken).

Enjoy!

Liefs Ilse
www.slimpure.nl

Welke is jouw favoriet? De homemade Bounty’sSnickersLions of deze Twix? 

BewarenBewarenBewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

2 Reacties

  1. Sandra

    heerlijk!!! en zo easy to make!
    met de nieuwe 99% cacao reep gemaakt.
    wel vind ik hem meer op een gezonde versie van de caramelbar lijken dan op twix.

    Antwoord
  2. Sofieke

    Hij is heerlijk! Volgende keer maak ik wel de helft van chocoladelaag, vond die in verhouding veel te dik uitpakken en best wel overheersen. En misschien ook wel iets minder suiker in de bodem.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This