Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Mirjam Blanken

2 november 2017


Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Voor de afwisseling en omdat stamppotjes gewoon heel erg lekker zijn, maakte ik deze keer een zoete aardappel stamppot met rode bietjes! Hollandse kost, maar dan net even anders. Daar is dit vegetarische stamppotje een goed (en lekker!) voorbeeld van. In mijn jonge jaren stonden bietjes a.k.a. ‘krootjes’ regelmatig op het menu, vaak vergezeld van een gehaktbal en gekookte aardappelen. Ook lekker, maar niet meer helemaal Eat.Pure.Love proof. Daarom dook ik de keuken in voor deze fijne variant. Enjoy!

Fan van stamppotjes? Dan is deze zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes ook een aanrader!

Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

2 middelgrote zoete aardappelen (500 gr)
2-3 voorgekookte (biologische) rode bietjes (350 gr)
1 appel
1 fijngesneden uitje
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl nootmuskaatpoeder
1/2 tl kruidnagelpoeder
peper en zout
1 el olijfolie
verkruimelde feta

Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Zo ga je te werk

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook (of stoom) de zoete aardappel blokjes vervolgens in 15-20 minuten gaar.
  2. Rasp ondertussen de appel en de gekookte bietjes. Snijd het uitje klein.
  3. Stamp of prak nu de zoete aardappel tot puree.  Roer het uitje, de geraspte appel en de bietjes door de puree van zoete aardappel.
  4. Breng het stamppotje op smaak met een scheutje olijfolie, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder, kruidnagelpoeder en wat peper en zout.
  5. Verdeel de stamppot met rode bietjes over 2 borden en verkruimel er eventueel nog wat feta overheen.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze zoete aardappel stamppot met rode bietjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

6 Reacties

  1. Ria Kluiter

    Heerlijke stampot. Vandaag gegeten met een lekker gebakken visje. ?

    Antwoord
  2. liesbet

    De zoete aardappel- bietjes was heerlijk. …eet nooit bieten maar op deze kook wijze lust ik het voor altijd!! Bedankt voor het her ontdekken van de biet

    Antwoord
    • Mirjam Blanken

      Ah wat leuk om te horen Liesbeth! Dankjewel 😉
      Liefs Mirjam

      Antwoord
  3. Koen

    Dag Mirjam,
    Een ontzettend heerlijke maaltijd. We eten hem regelmatig.

    Antwoord
  4. Fleur

    Vandaag gemaakt, verrassend lekker! Ik had een sjalotje voor extra sterke smaak, en aan het eind nog wat gehakte walnoten toegevoegd. Overigens at ik het met veganistische feta – net zo lekker als gewone! Bedankt voor dit toprecept 🙂

    Antwoord
  5. Michel

    Werkelijk niet te eten!

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel - Slanke Recepten - […] Klik hier voor het recept.  […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This