Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel


Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Voor de afwisseling en omdat stamppotjes gewoon heel erg lekker zijn, maakte ik deze keer een zoete aardappel stamppot met rode bietjes! Hollandse kost, maar dan net even anders. Daar is dit vegetarische stamppotje een goed (en lekker!) voorbeeld van. In mijn jonge jaren stonden bietjes a.k.a. ‘krootjes’ regelmatig op het menu, vaak vergezeld van een gehaktbal en gekookte aardappelen. Ook lekker, maar niet meer helemaal Eat.Pure.Love proof. Daarom dook ik de keuken in voor deze fijne variant. Enjoy!

Fan van stamppotjes? Dan is deze zoete aardappel stamppot met geroosterde spruitjes ook een aanrader!

Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

2 middelgrote zoete aardappelen (500 gr)
2-3 voorgekookte (biologische) rode bietjes (350 gr)
1 appel
1 fijngesneden uitje
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 tl nootmuskaatpoeder
1/2 tl kruidnagelpoeder
peper en zout
1 el olijfolie
verkruimelde feta

Zoete aardappel stamppot met rode bietjes en appel

Zo ga je te werk

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in blokjes. Kook (of stoom) de zoete aardappel blokjes vervolgens in 15-20 minuten gaar.
  2. Rasp ondertussen de appel en de gekookte bietjes. Snijd het uitje klein.
  3. Stamp of prak nu de zoete aardappel tot puree.  Roer het uitje, de geraspte appel en de bietjes door de puree van zoete aardappel.
  4. Breng het stamppotje op smaak met een scheutje olijfolie, kaneelpoeder, nootmuskaatpoeder, kruidnagelpoeder en wat peper en zout.
  5. Verdeel de stamppot met rode bietjes over 2 borden en verkruimel er eventueel nog wat feta overheen.

Enjoy!

Duik jij de keuken in om deze zoete aardappel stamppot met rode bietjes te maken? Laat je creaties zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *