Zoete aardappelsalade met cottage cheese


Zoete aardappelsalade met cottage cheese

Ik verheug me altijd zo op de zomer! Om je zomerse inspiratie te geven, heb ik hier een gemakkelijke en gezonde zomerse zoete aardappelsalade met cottage cheese. Want wanneer de temperaturen stijgen heb je vaak niet zo’n zin om uitgebreid in de keuken te staan.

Deze zoete aardappelsalade is een variant op de bekende Duitse Kartoffelsalade. Heerlijk om te serveren tijdens een barbecue. Laat die zomer maar komen! Maar ook al is het niet zo’n lekker weer, dan is deze salade ook gewoon super lekker. Want dat is hij eigenlijk altijd!

zoete aardappelsalade met cottage cheese

Dit lekkere recept is afkomstig uit het boek van gastblogger Ilse van Slim & Pure! Het Slim & Pure E-book is een e-book met 76 healthy recepten. Voor het hele jaar door en voor elke gelegenheid!

Benieuwd naar het boek? Deze is te bestellen op de website van Slim & Pure.

Een paar leuke weetjes over de zoete aardappel

  • Zoete aardappel wordt ook wel bataat genoemd. De zoete aardappel is een knolgewas uit Midden- en Zuid-Amerika.
  • Zoete aardappel is een ideaal alternatief voor de gewone aardappel, rijst of pasta.
  • Zoete aardappel bevat niet minder koolhydraten dan een gewone aardappel maar heeft wel een lagere GI-waarde. Een lage GI-waarde zorgt voor minder pieken in de bloedsuikerspiegel. Dit komt mede dankzij de vezels die het bevat. Door die vezels vult een zoete aardappel ook goed.
  • Zoete aardappel is rijk aan bètacaroteen (pro-vitamine A). Dit is goed voor het gezichtsvermogen, huid en tanden. Betacaroteen is vooral ook super voor je huid tijdens de zomer! Het stimuleert namelijk de pigmentvorming waardoor je sneller een mooi egaal bruin kleurtje kunt krijgen. Betacaroteen beschermt de huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Maar pas wel op! Betacaroteen is geen vervangende bescherming! Maar zie het meer als een extraatje voor je huid, tegen de zon.

Wat heb je nodig?

voor 2 personen

2 middelgrote zoete aardappelen
1 bosui
½ à 1 rode (zoete punt)paprika
1 teen knoflook
verse dille naar smaak
kurkuma
paprikapoeder
1 el (biologische) cottage cheese
1 el (biologische) (geiten)kwark
optioneel: 1 tl mosterd
zwarte peper en (Keltisch) zeezout naar smaak

Zo ga je te werk

  1. Was de zoete aardappelen. Je kunt deze schillen maar dat hoeft niet. Snijd de aardappelen in gelijke blokjes.
  2. Kook de zoete aardappelblokjes in ongeveer 10 minuten beetgaar in een pan met water.
  3. Was en snijd de ui en paprika in stukjes.
  4. Pel en rasp de knoflook.
  5. Giet de aardappelen af en laat ze eventjes afkoelen.
  6. Doe de aardappelen samen met de stukjes paprika en ui in een grote schaal. Strooi er wat kurkuma, paprikapoeder, peper en zout overheen.
  7. Meng de cottage cheese, kwark en eventueel een beetje mosterd, in een schaaltje.
  8. Breng op smaak met de geraspte knoflook, dille en wat peper en zout. Roer dit mengsel door de aardappelsalade.
  9. Garneer de salade met een beetje verse dille.

Enjoy!

Liefs Ilse
www.slimpure.nl

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *