Zoete aardappelschotel met sperziebonen

zoete-aardappelschotel-met-sperziebonen

Mirjam Blanken

4 oktober 2015


Zoete aardappelschotel met sperziebonen

Meet Pauline. Op haar website deelt zij lekkere en gezonde recepten voor elk moment van de dag en voor iedere gelegenheid. In de recepten kookt ze zo puur mogelijk, dus zonder pakjes, zakjes, geraffineerde suikers en andere toevoegingen. Speciaal voor Eat.Pure.Love maakte ze een snelle zoete aardappelschotel met sperziebonen.

Sinds een tijdje heb ik de zoete aardappel ontdekt. Wat is dat toch een lekkere groente. Je kunt hem in zoveel gerechten combineren. Hij gaat in Pienskeuken onder andere ook door een frisse salade.

Zoete aardappelschotel met sperziebonen

Deze zoete aardappelschotel kun je van te voren al klaarmaken. ‘s Avonds kun je hem in de oven afbakken zodat de zoete aardappel heerlijk knapperig wordt. Zonder oven zet je deze maaltijd binnen een kwartier op tafel. Een snel, simpel en voedzaam gerecht. Zo zien we het graag!

Wat heb je nodig?

voor 3-4 personen

2 grote zoete aardappels
300 gr sperziebonen
125 gr gerookte spekblokjes
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 Spaanse peper
1 tl zoete paprikapoeder
1 tl gedroogde tijm

Hoe ga je te werk?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dit hoeft niet als je de schotel snel op tafel wilt zetten 😉
  2. Schil de zoete aardappels en snij in ‘hapklare’ stukken.
  3. Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden.
  4. Spoel dit onder de kraan even af en stoom de sperziebonen en zoete aardappel in 10 minuten gaar. Zet dit vervolgens even apart.
  5. Snipper de ui, knoflook en de Spaanse peper (haal de pitjes eruit) en fruit dit aan in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  6. Bak in dezelfde pan de biologische spekjes in 4 minuten.
  7. Doe de spekjes bij de groente. Voeg de kruiden toe en hussel voorzichtig met een spatel door elkaar.
  8. Wanneer je de schotel meteen wilt eten, kun je er nu al lekker van genieten.
  9. Vet anders een ovenschaal in en schep alles in de ovenschaal. Bak de zoete aardappelschotel in ongeveer 15-20 minuten knapperig.

Enjoy!

Liefs Paulien

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

  1. Denise

    Heerlijk recept, makkelijk en snel te maken.

    Antwoord
  2. Yuna

    Hoi Denise, Dit lijkt mij een heerlijk simpel recept en ik ben er zojuist aan begonnen.
    Ik moest erg lachen om: Stressed spelled backwards is desserts! Heb dit meteen doorgegeven aan alle gestressden die ik ken, met vermelding van jouw website natuurlijk.
    Met een groet van Yuna.

    Antwoord
  3. jannie

    Heel erg lekker, alleen doe ik de volgende keer, de zoete aardappels korter koken/stomen, ik vond ze een beetje te erg gaar, maar het is een heel makkelijk en snel te maken recept, ook de knoflook, lekker veel, heerlijk!!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This