Zomerse rooibos ijsthee met citroen en munt


Zomerse rooibos ijsthee met citroen en munt

Dit recept voor zomerse rooibos ijsthee met citroen en munt is zo lekker! Op warme dagen maak ik vaak ‘s avonds een flinke kan vol, zodat ik de volgende dag kan genieten van mijn eigen homemade ice tea. Zo simpel als thee zetten en in de koelkast af laten koelen is het maken van ijsthee niet. Als je kokend hete thee in de koelkast wilt laten afkoelen gaat het raar ‘bubbelen’, een beetje zoals thee proberen te trekken in lauwwarm water. Geduld is dus een schone zaak bij het maken van deze rooibos ijsthee. Je kunt trouwens ook koud water gebruiken om een ‘cold brew’ ijsthee te maken. Zorg er in beide gevallen voor dat je een goede kwaliteit (biologische) thee gebruikt, daar wordt jouw theetje namelijk echt lekkerder van!

Wist je dit over rooibos thee?

  • Rooibosthee wordt ook wel rode thee genoemd en heeft een zachte en ietwat zoetige smaak.
  • Rooibos thee wordt gemaakt van de bladeren van de Aspalathus linearis. Deze struik wordt gekweekt aan de westkust van Zuid-Afrika.
  • De Zuid-Afrikaans benaming rooibos is afgeleid van ‘rood bos’. En dat is vanwege de roodbruine kleur die de bladeren krijgen tijdens het fermenteren van de bladeren.
  • Omdat rooibos thee van nature cafeïnevrij is, is het een fijn alternatief voor groene thee.

Get this partea started!

zomerse rooibos ijsthee

Wat heb je nodig?

Voor 1 liter rooibos ijsthee 

✓ een liter water
✓ 2 tl biologische losse rooibosthee (of gebruik 4 zakjes rooibosthee)
✓ 4 takjes verse munt
✓ 1 biologische citroen
✓ ijsblokjes

Ook lekker: deze rooibos latte met amandelmelk

Zo ga je te werk

  1. Breng het water aan de kook en hang vervolgens de theezakjes in het gekookte water.
  2. Omdat je de thee af laat koelen verliest de thee smaak dus wees niet bang om het lekker te laten trekken. Een klein half uurtje moet voldoende zijn.
  3. Ga je voor de cold brew variant? Laat de thee dan een nachtje trekken.
  4. Was de sinaasappel en limoen en snijd ze in plakjes. Voeg deze toe aan het water.
  5. Laat je thee buiten de koelkast (!) goed afkoelen, tot deze lauwwarm is. Dit duurt ongeveer 1-2 uur.
  6. Zodra de thee voldoende is afgekoeld mag hij wel in de koelkast. Nu kun je ook de takjes munt erbij doen.
  7. Laat wederom 1-2 uur staan om volledig af te laten koelen.
  8. Wil je jouw thee wat zoeter maken? Roer er dan wat honing doorheen wanneer de thee lauwwarm is.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Oleksandra Naumenko via Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *