Biologisch en vegetarisch restaurant Spirit

het vegetarisch en biologisch buffet bij restaurant Spirit

Mirjam Blanken

9 april 2016


Biologisch en vegetarisch restaurant Spirit

Woon je in Rotterdam of ben je er toevallig een keer in de buurt, dan moet je absoluut een keer gaan ontbijten, lunchen of dineren bij biologisch en vegetarisch restaurant Spirit! Als ik Spirit in één woord zou moeten omschrijven, zou ik gaan voor HEMELS. Want wauw wat heb ik daar mijn ogen uitgekeken en onwijs heerlijk en smaakvol gegeten. Het is gewoonweg een waar food walhalla!

Het-buffet-bij-biologisch-restaurant-Spirit

Het idee van Spirit is simpel: goed eten maken dat beter smaakt. Beter in je mond, in je hoofd én in je hart. Dus vind je bij ons alleen gerechten die we elke dag eigenhandig hebben klaargemaakt met respect voor mens, dier, milieu en economie. Dat betekent: 100% biologisch en 100% vegetarisch.

100% bio

Bij Spirit mag je zelf je eten opscheppen van het buffet dat keuze biedt uit verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Het is allemaal gegarandeerd 100% bio en 100% vegetarisch. Spirit staat er om bekend dat dit het enige restaurant in Rotterdam is dat het bio-keurmerk van Stichting Keurmerk Agrarische Landbouw heeft ontvangen en om deze reden weet je dus zeker dat alles wat je op je bordje schept 100% onbespoten en puur uit de natuur is.

Biologisch en vegetarisch-restaurant-Spirit

Het buffet bestaat uit vijftig verschillende gerechten, dus zoals je je kunt voorstellen is er voor ieder wat wils. Van quinoasalades, tot lasagne, van burgers tot soepen en van frambozencumble tot chocolademousse. De keuze is letterlijk reuze en daarom zie je iedereen twijfelend rondstruinen om uiteindelijk te eindigen met een bord bomvol kleurrijke, voedzame en heerlijke verschillende gerechten.

Vegetarisch eten

Het eten is dus allemaal vegetarisch, maar laat je al ware vleesliefhebber niet afschrikken. Het leuke en inspirerende aan Spirit is juist dat er voor niet-vegetariërs en niet-veganisten een wereld opengaat wat betreft de eindeloze (en heerlijke) mogelijkheden die er zijn met betrekking tot vegetarische (en veelal veganistische) gerechten.

Biologisch en vegetarisch-restaurant-Spirit

Het is bijzonder hoe je dankzij Spirit kennis leert maken met onwijs lekkere, smaakvolle en verrassende recepten waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met dier, mens, milieu en economie.

No more food waste

En naast de geweldige gerechten van het buffet kun je bij Spirit ook heerlijke koffies, verse sapjes en smoothies en patisserie bestellen. Als je bij de kassa staat af te rekenen gapen de heerlijke en prachtige taarten je echt aan. Het afrekenen gaat trouwens via een goed en eerlijk systeem, je betaalt namelijk alleen voor wat je opschept en dit wordt berekend per gram. Voor een (meer dan) goed gevuld bord (zo’n 500 gram) betaal je ongeveer €12,50.

Biologisch-en-vegetarisch-restaurant-Spirit

En heb je nou thuis een etentje, geen zin om te koken of wil je gewoon graag iets mee naar huis nemen? Dan is dit geen probleem. Je kunt namelijk alle gerechten, soepen, taarten en dranken meenemen.  En ja, ook de take-away bakjes zijn biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Opening soon in Amsterdam!

Ik heb zo genoten van mijn middagje bij Spirit dat ik flink zat te balen dat dit concept alleen in Rotterdam zit. Want wauw wat zou ik dit graag in de buurt willen hebben, dan zou ik er echt wekelijks eten (afhalen)! Maar gelukkig vertelde één van de vriendelijke serveersters mij dat Spirit binnenkort (rond de zomermaanden) ook een vestiging in Amsterdam gaat openen! Dus YAY, dat wordt in de zomer wekelijks afreizen naar Amsterdam, want ja echt waar Spirit is absoluut mijn nieuwe favoriete vega/vegan food walhalla!

Adres: Mariniersweg 9, Rotterdam

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This