Frietwinkel in Utrecht

Frietwinkel in Utrecht

Mirjam Blanken

6 mei 2015


Frietwinkel in Utrecht

[metaslider id=4354]

 

Het begon allemaal met de welbekende Frietfiets op de biologische markt in Utrecht. Ik maakte voor het eerst kennis met De Frietfiets op Ekotown. Afgelopen jaar stond De Frietfiets op dit evenement en de tientallen meters lange rij sprak voor zich.

Time to take it to the next level.

De Frietwinkel

Sinds augustus 2014 is De Frietwinkel in Utrecht een feit. In een voormalig slagerspand aan de Vinkenburgstraat worden dagelijks de lekkerste biologische frieten van Nederland gemaakt. De lekkerste?

Jup! Op 24 april is de friet van De Frietwinkel namelijk verkozen tot de lekkerste van Nederland. Naast de lekkerste frieten verkopen ze in de Frietwinkel ook kroketten, salades en stoofvlees. Deze laatste wordt gemaakt door de moeder van Roderick.

De aardappelen

Om de lekkerste friet van Nederland te maken heb je de lekkerste aardappel van Nederland nodig. Vers van de akkers van boer Bouma liggen de onbespoten, verse aardappelen in de vitrine van De Frietwinkel.

 

Dapp Bio Food

Roderick Heijning en Siem van Bruggen zijn creatievelingen achter Dapp Bio Food. Met deze jonge onderneming willen de jongens lekkere, biologische friet op de kaart zetten. Met het inzetten van De Frietfiets blijkt dit concept aan te slaan. De aanvragen stromen binnen en de ambachtelijke, duurzame en biologische frieten zijn hipper dan hip.

Na gebruik wordt het oude vet gerecycled tot biodiesel.

 

Winactie (gesloten)

Ook zo’n zin in een frietje mayo na het zien van de foto’s? Ik mag een van jullie blij maken met twee porties friet. Laat hieronder weten wie je (naast jezelf) een lekkere biologische patat met gunt en waarom.

Geef De Frietwinkel een like op facebook en wie weet mag ik jou zaterdag 9 mei blij maken.

Denise is de winnares en heeft inmiddels bericht ontvangen. Geniet ervan Denise!

Wat is jouw favoriete hotspot? Let het ons weten in de comments onderaan deze blogpost!


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

17 Reacties

 1. Rieneke Boer

  Nou daar hoef ik niet over na te denken! Ik zou m’n collega Marlies wel willen meenemen omdat ze alleen maar Mac frieten eet. Zo kan ze ontdekken dat er toch echt wel betere frieten zijn in haar eigen stadje Utrecht 😉

  Antwoord
 2. Maaike van de Weijer

  Jaa dat wil ik met mijn vriend! Hij eet elke zondag friet en mijn laatste keer friet was denk ik vorig jaar zomer! Deze frieten wil ik wel heel graag proberen en ik denk dat mijn vriend ook heel blij wordt als ik eindelijk weer eens een ‘vette hap’ met hem mee doe!

  Antwoord
 3. Denise Hereijgers

  Ik zou graag een frietje willen eten met Emelie Dhaeze. Omdat zij, naast lekker eten, mijn leven met haar vriendschap mooier maakt!

  Antwoord
 4. Marloes

  Ik zou dolgraag zo’n frietje gaan eten met m’n zusje die sinds kort in Utrecht woont. Wat een leuk concept en wat zien die frieten er ontzettend lekker uit! Naar mijn mening moet dat toch af en toe kunnen en past het op die manier zeker wel in een bewuste levensstijl en een verantwoord voedingspatroon 🙂

  Antwoord
 5. Cynthia

  Met mijn vriendin Beauty! Zij woont in Brabant tegen de grens van België en ik woon in Friesland. Utrecht zou een mooie ontmoetingsplek zijn en een biologische snack daarbij is nooit verkeerd 🙂

  Antwoord
 6. Silvia

  Dat is niet moeilijk. Dat is mijn aanstaande die dol is op friet. Zou hem er graag mee verrassen!

  Antwoord
 7. Rachida

  Vanwege het studeren en werken hebben me zus en ik elkaar een tijdje niet gezien. We gaan een middagje winkelen in Utrecht en om af te sluiten komen we een frietje eten bij de frietwinkel.

  Heel leuk concept overigens!

  Antwoord
 8. Carmen

  Ik zou heel graag met Inge de Broekert een frietje willen eten hier, omdat onze guilty pleasure frietjes is/zijn en stiekem ook nog biologisch verantwoord zijn!

  Antwoord
 9. Gisele

  Met mijn vriendinnetjes Alexis en Ilse! Gewoon om het leven te vieren, vieren dat ze mijn vriendinnetjes zijn en al onze mijlpalen. Bijv, alexis is bijna 20 kilo afgevallen en Ilse heeft een nieuw huisje! Dat moet gevierd worden toch? Met de beste frieten van Nederland! YESSS!

  Antwoord
 10. Arielle Koskamp

  Oooooh… Ryan (mijn zoon) en ik zouden hier heel graag op onze mama-zoon dag een frietje willen gaan eten.. Wat is er lekkerder dan EN biologisch EN ook nog een lekker patatje.. Wij zijn er zeker voor in!! Hard duimen

  Antwoord
 11. Truus

  Lang geleden dat ik een frietje at! Maar wil graag eens een dagje Utrecht doen met mijn eega Loek! En dan een frietje meepikken met zo’n heerlijke klodder goeie mayonaise erop… Water loopt nu al in mijn mond!!

  Antwoord
 12. Yvonne van Dijk

  Samen met mijn man een biologisch frietje eten: dat zou echt smullen zijn!

  Antwoord
 13. Yvonne van Dijk

  Samen met mijn man een frietje eten: Smullen!

  Antwoord
 14. Petra

  Met m’n beste vriendinnetje Nienke natuurlijk! Voor ons weer een mooie gelegenheid om elkaar weer te zien…

  Antwoord
 15. Karin van de Merwe

  Ik eet nooit patat, maar deze zou ik wel graag eens willen proeven. Manlief mag dan mee, want die eet wel graag friet, maar omdat ik niet naar de snackbar wil krijgt hij ze bijna nooit… *sielughhh* :-)))

  Antwoord
 16. Loes Goossens

  Yumyum! Mijn beste vriendin is binnenkort naar Utrecht verhuisd en heeft het altijd over deze lekkere frietjes! Dus zou leuk zijn om haar mee te nemen en hiermee te verrassen:)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This