Shop + Deli Ninour in Amsterdam

Shop + Deli Ninour in Amsterdam

Mirjam Blanken

18 maart 2016


Shop + Deli Ninour in Amsterdam

De Pijp in Amsterdam is één groot Walhalla aan koffie en lunchtentjes. Maar toch leek er nog iets te ontbreken tussen de hippe koffietentjes met een vaak vintage-achtige look, namelijk datgene wat Shop + Deli Ninour in Amsterdam wel heeft! En dat is een frisse en vrolijke sfeer. Als je door de Instagram van Ninour scrolt wordt je al direct  vrolijk van de kleuren die je tegemoet komen en dit zelfde blije gevoel krijg je ook als je Ninour binnenstapt.

Shop + Deli Ninour in Amsterdam

Breakfast & Lunch

Net buiten de drukte van de Pijp ligt Ninour verborgen. Je zou van buiten misschien eerst denken dat Ninour een conceptstore is met verschillende interieur spulletjes, gifts, kinderkleding en vintage items, maar Ninour is meer dan dat. Je kunt hier namelijk ook terecht om heerlijk te  ontbijten en lunchen.

Shop + Deli Ninour in Amsterdam

What’s in a name?

Bij Ninour hangt  een hele fijne, ongedwongen sfeer. Nina en Abdenour (hier komt dus de naam Ninour vandaan) zijn de eigenaren en zij zijn de enigen die in de zaak werken. Zij  doen dus alles zelf:  van werken in de winkel tot aan de bediening en het maken van het eten.

Nina komt uit de modewereld  en Ab uit de horeca. Voor hen beiden is nu een droom uitgekomen. Een winkel en een  lunchtent in één. Naast de frisse uitstraling van de winkel is het menu ook een heel verfrissend vergeleken met hetgeen  je vaak al ziet. Het menu is geïnspireerd door op de roots van Ab (Marokkaans) en daarbij  een gezonde touch van Nina.

Shop + Deli Ninour in Amsterdam

Het menu

Het menu is niet erg uitgebreid, maar toch is het nog best  lastig een keuze te maken uit al dat lekkers. Op aanraden van Ab namen wij de ‘Picture me Rollin’, een gevuld Libanese brood .Daarbij namen wij een couscous salade: ‘Hou je Cousti’.

Na deze twee gerechten geproefd te hebben wil je absoluut terug komen om de rest van het menu uit te proberen. Het zijn de frisse kruidige smaken die de  gerechten  zo lekker maken. Alles wat je eet  bij Ninour is vegetarisch, suikervrij en daarnaast proberen ze zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken in hun gerechten.

Ninour is dus een perfecte plek om rustig bij te komen na het shoppen maar ook om een middagje te werken op je laptop. Bovendien kun je er niet alleen heerlijk eten , maar slaag je hier ook gegarandeerd voor de aanschaf van leuke spulletjes!!

Ninour
Eerste Jan Steenstraat 109
1072 NH Amsterdam

Wat is jouw favoriete Amsterdamse plekje om te ontbijten? Laat het ons weten in de comments!

Liefs Tessa


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This