Gratis e-book

Samenwerken

Over mij

Contact

Review: Goed zoet, bakken zonder suiker

Goed zoet, bakken zonder suiker

Goed zoet, bakken zonder suiker

‘Aaaah’… is het eerste wat in mij opkomt, wanneer ik het boek Goed zoet, bakken zonder suiker van Nanne Hogeland opensla. De vrolijke plaatjes kijken me lachend aan, terwijl ik met een kop thee zit te genieten van het zonnetje. Het boek straalt één en al nostalgie uit; je kent het wel, van die ouderwetse poëzieplaatjes, met zo’n fijn glimmertje er in. De kleuren, de plaatjes, de lettertypes, het past allemaal zo goed bij elkaar, dat ik al enthousiast ben voor ik ook maar één letter gelezen heb. En daar hou ik van!

Goed zoet, bakken zonder suiker

Maar Nanne heeft niet alleen oog voor uiterlijk, het boek zit ook erg goed in elkaar. Stap voor stap wordt er toegewerkt naar baksels zonder suiker.

Stap voor stap

In de eerste stap worden de geraffineerde suikers vervangen door natuurlijke suikers. Door het boek heen worden ook de tarwebloem en tarwemeel vervangen door andere meelsoorten, waardoor je vertrouwd raakt met suikervervangers, meelsoorten en verschillende rijsmiddelen. Wat Nanne zegt, zal vast voor velen herkenbaar zijn; het roer in één keer omgooien is erg lastig. Je moet echt leren werken met andere meelsoorten en suikervervangers. Maar stapje voor stapje is het écht goed haalbaar.

Sinaasappel-gember cake

Omdat er hier in huis een housewarming/verjaardag op de planning stond, besloot ik me gelijk uit te leven op de sinaasappel-gembercake. Voor mij was het mijn eerste baksel met enkel amandelmeel, en de combinatie sinaasappel-gember, vond ik ook een spannende. Na een middag in de keuken, stond er een prachtige cake op het aanrecht.

Goed zoet, bakken zonder suiker

De ochtend van het feest maakte ik de taart nog mooi op; ik sneed flinterdunne plakjes sinaasappel en belegde de cake ermee, waarna ik er sliertjes van gesmolten chocolade overheen trok. De cake werd door de visite enthousiast ontvangen, al werd de gember wat overheersend gevonden.

Maar in het boek stond met grote letters ‘Na een paar dagen smaakte hij nog lekkerder!’. Hup, in de koelkast dus, en niet stiekem proeven. De ochtend van het feest maakte ik de taart nog mooi op; ik sneed flinterdunne plakjes sinaasappel en belegde de cake ermee, waarna ik er sliertjes van gesmolten chocolade overheen trok. De cake werd door de visite enthousiast ontvangen, al werd de gember wat overheersend gevonden. Maar over smaak valt niet te twisten, toch?

Het recept mogen we delen en vind je hier!

Hebben? (winactie gesloten)

Eat.Pure.Love geeft namelijk een exemplaar van dit mooie boek weg! Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat hieronder een leuke, lieve, grappige reactie achter zodat ik je kan bereiken wanneer je gewonnen hebt.
  2. Spread the word! Share this post with your friends. Easy peasy met de buttons onderaan deze post.

De winnaar maak ik zaterdag 12 maart bekend. Succes!

De winnares is Joan Broersen. Gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Liefs Mirjam

Volg jij Eat.Pure.Love al op social media? 


Gerelateerde artikelen

Friday Favorites #107: vega lenterisotto, het recept voor saag paneer en mindful doen

Friday Favorites #107: vega lenterisotto, het recept voor saag paneer en mindful doen

Deze week kwamen er veel recepten online. En vooral vegetarische recepten. Zo kun je dit weekend aan de slag met het recept vega lenterisotto, het Indiaase gerecht saag paneer of pizza met aardappel. Die laatste is typisch zo’n gevalletje ‘klinkt apart, maar smaakt onwijs goed’. En heb je wat meer zin in een mindful weekend? Dan is het artikel over jezelf niet goed genoeg voelen in deze Friday Favorites een aanrader. Enjoy!

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Pin It on Pinterest

Share This