Review (H) eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow
Ohhh Gwyneth Paltrow. Either you love her or you hate her. Ik behoor tot de eerste categorie: ik ben groot fan van Gwyneth. Omdat ze een pionier is met haar online magazine GOOP, omdat ze, net als ik, voorstander is van gezond eten voor de hele familie en ze is altijd on trend wat betreft sport en goed voor jezelf zorgen. Gwyneth Paltrow inspireert. Tijd dus voor een review van haar tweede boek: (H) eerlijk makkelijk!
De review van haar eerste boek vind je hier

In (H) EERLIJK MAKKELIJK omarmt Gwyneth het simpele. Gwyneth schreef dit kookboek samen met Thea Baumann. Ze vormen samen twee drukke vrouwen die begrijpen hoe belangrijk een goed, simpel maal is.
Gulden middenweg
De recepten zijn puur, zonder extreem te zijn. De gerechten zijn geschikt voor koks met een willekeurige lifestyle en met meer of minder ervaring. Er is ruimte voor het gebruik van lactose en gluten. En ik geloof daarin. Want ja, teveel melk en tarweproducten zijn niet goed voor ons, maar er is ook zoiets als een gulden middenweg. En in dit kookboek vind ik die.
Relaxed en eenvoud
Steekwoorden in (H) EERLIJK MAKKELIJK zijn naast makkelijk , relaxed en eenvoud. Aan het einde van een zware werkdag kun je de keuken in gaan om er vervolgens vrij snel en heerlijk ontspannen uit te komen met iets lekkers. Koester het moment van het met zorg bereiden van een maaltijd om deze vervolgens samen met de mensen van wie je houdt, op te eten. Een stukje quality time dus.

De vormgeving past geheel bij het pure thema: zonder tierlantijnen, natuurlijke kleuren en no-nonsens (familie) foto’s.
Net even anders
De recepten variëren van net-even-anders-klassiekers zoals chocolade-kaneelhavermout tot pho met kip en courgettenoedels tot socca pizza’s en kokos-limoentaartjes. Er staan gerechten in die je kunt maken voor vrienden, vriendinnen en voor je kinderen, zoals gehaktbrood of pita pizza’s.

(H) EERLIJK MAKKELIJK is minder geschikt voor de vegan kok. Bij het merendeel van de recepten wordt kaas, ei, vlees of vis gebruikt. Alleen de desserts zijn stuk voor stuk plantaardig. Maar eerlijk is eerlijk: daar zit geen verassend zoet tussen. Denk aan chocoladetruffels en chocolademousse met avocado.

Diegene met een glutenvrije lifestyle zullen wel heel blij zijn met dit kookboek: zeker driekwart is glutenvrij.
Ik vind (H) EERLIJK MAKKELIJK een toevoeging aan mijn kookboekencollectie. Ik word er blij van en de recepten zijn naast gezond heel toegankelijk voor een grote groep mensen.
Mijn favoriete recept

Graag deel ik, wellicht een wat minder algemeen en toevallig vegan, heerlijk recept voor gebakken bloemkoolrijst met kimchi. Dit laatste is gefermenteerde kool, naast goed voor je darmcultuur is het hartstikke 2016 en qua smaak zeker de moeite waard.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volg jij Eat.Pure.Love al op social media?
0 reacties