Review: Oersterk Eten
Meet Richard de Let, schrijver van Oersterke boeken. Eerder schreef hij al Oersterk, Oersterk leven en Oersterk koken. Eten zoals de natuur het bedoeld heeft is zijn motto en met zijn boeken, masterclasses en lezingen is hij op een missie om Nederlanders hun eigen gezondheid weer te laten managen. Deze bewustwording laat hij tot stand komen door simpelweg zijn kennis te delen. Met 5 boeken in twee jaar tijd zit het met die informatie wel goed! Hierbij de review van Oersterk Eten!
In de oorspronkelijke natuur was alles per definitie biologisch, lokaal en seizoensgebonden.
Het kookboek
Het zal je niet verbazen dat de basis voor alle recepten Oersterk Eten oervoeding is. Simpelweg betekent dit dat de recepten naast troepvrij, ook vrij zijn van granen, peulvruchten, zuivel en geraffineerde suikers. Interessanter is misschien wel dat er recepten in staan die rijk zijn aan groenten, fruit en eiwitten. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van voldoende goede vetten zoals roomboter, ghee, kokosolie, olijfolie, vette vis, noten en avocado. Need I say more?
Samen met diëtiste en voedingsdeskundige Jolanda Dorenbos heeft Richard de Leth een kookboek geschreven boordevol smakelijk recepten. In het kader van het oog wil ook wat schoot fotografe Annemarie Dufrasnes de mooie foto’s.
Klinkt als het zoveelste kookboek vol fijne recepten? Niet dus. Het boek Oersterk Eten laat zien dat gezondheid en genieten goed samengaan. Bovendien vind je in Oersterk Eten ook recepten met zeegroenten, eetbare planten en insecten. Basisrecepten mogen niet natuurlijk niet ontbreken, de lekkerste dips, sausjes en kruidenmixen maak je natuurlijk lekker zelf.
Dit kookboek is een ode aan de kracht van de natuur.
Winactie (gesloten)
Wil je ook aan de slag met dit fijne kookboek? Ik mag twee van jullie blij maken met een exemplaar vers van de pers! Wat moet je hiervoor doen? Laat onderaan deze blogpost een leuke reactie achter. Ik maak de winnaars woensdag 22 april bekend. Succes!
Loes en Nicky zijn de winnaars van het boek Oersterk eten. Gefeliciteerd!
Liefs Mirjam