Romige bietensoep met kokosmelk
Dit recept voor zuivelvrije romige bietensoep met kokosmelk komt uit het kookboek Easy Peasy Family van Vera en Claire. Deze roze prinsessensoep is een aanrader, zoals je hier kunt lezen. Easy Peasy Family bevat naast lekkere recepten voor het hele gezin, ook nog eens easy peasy recepten. Zoals deze heerlijke bietensoep! Hij staat hier inmiddels vaak op het menu. Tijd om een van mijn favorieten te delen dus.
Wat heb je nodig?
rauwe biologische bietjes
500 ml water
1 kruiden- of bouillonblokje
200 ml kokosmelk
citroensap
1 tl komijnpoeder
scheutje olijfolie
zout en peper
Blender
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verpak ieder bietje in wat aluminiumfolie en voeg een eetlepel water toe aan ieder pakketje.
- Leg de foliepakketjes in een ovenschaal. Bak ze voor ongeveer 30 minuten. Laat goed afkoelen.
- Breng een pan met 500 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
- Schil de afgekoelde bietjes. Giet de bouillon over in de blender. Doe de bietjes toe en de kokosmelk erbij en mix dit even goed. Mijn Magimix heeft een fijn ‘soepstandje’ dus easy peasy!
- De soep mag vrij dik blijven. Eventueel kun je aan het einde nog wat water toevoegen.
- Breng de soep op smaak met wat citroensap, komijn, olijfolie, zout en peper.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Hoi hoi ik zou heel graag dit recept willen maken. Maar ik zie geen hoeveel heid bij de bietjes staan??
Gr kelly
Hi Kelly, dit is afhankelijk van de grootte van je bietjes en hoe dik je de soep wilt hebben. Ik heb zelf 4-5 middelgrote bietjes gebruikt. Succes!