Glutenvrije roomboter speculaasbrokken

Mirjam Blanken

21 november 2017


Glutenvrije roomboter speculaasbrokken

Mijn kekke koekjestrommel is altijd gevuld met koekjes voor met name manlief en zoonlief. Those days are over! Van deze glutenvrije speculaasbrokken kan de hele familie namelijk genieten. Glutenvrij bakken blijft een uitdaging. Mijn werkwijze? Ik check meestal eerst het etiket van merken die glutenvrije producten maken. Zo kwam ik er al snel achter dat zelf maken een gezondere keus is en dat amandelmeel rocks! In dit recept gebruik ik een mix van amandelmeel en glutenvrij meel. En ga je voor vegan speculaasbrokken? Vervang dan de roomboter in dit recept voor gesmolten kokosolie.

Glutenvrije roomboter speculaasbrokken

Wat heb je nodig?

75 gr amandelmeel
75 gr (glutenvrije) bloem (maiszetmeel, aardappelzetmeel, rijstemeel)
50 gr kokosmeel
100 gr roomboter
75 gr kokosbloesemsuiker
50 (75) ml amandelmelk
2 el koekkruiden
1 tl bakpoeder
snuf zout
amandelschaafsel

oven
bakplaat met bakpapier

Glutenvrije roomboter speculaasbrokken

Zo ga je te werk

  1. Je kunt je keukenmachine inzetten wanneer deze deeghaken heeft. Anders wordt het een potje spierballen kweken en ga je ouderwets kneden.
  2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een mengkom en mix even goed.
  3. Voeg de roomboter en amandelmelk toe en kneed tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  4. Vorm hier een bal van en zet deze deegbal minimaal een uur in de koelkast om te rusten.
  5. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 175 graden.
  6. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  7. Rol het deeg met een deegroller (een glazen fles werkt ook) uit over het bakpapier. Maak het deeg ongeveer 1 cm dik. Zo krijg je lekkere harde en brosse brokken speculaas.
  8. Is het deeg plakkerig? Leeg er dan een vel bakpapier overheen en rol het deeg vervolgens uit. Werkt prima!
  9. Bak vervolgens de glutenvrije roomboter speculaasbrokken in ongeveer 25-30 minuten gaar.
  10. Laat de speculaas goed afkoelen voordat je hem in stukken breekt en in je koektrommel bewaard.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube | Bloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This