Salade met geroosterde kikkererwten en courgette
Nu ben ik al dol op geroosterde kikkererwten uit de oven als snack, maar door een salade is natuurlijk ook heerlijk! De zoete variant met honing en kaneel heb ik vervangen door een hartige variant met onder andere Ras el Hanout. Gevalletje: smells great, tastes even better! Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel bestaande uit paprikapoeder, peper, peterselie, komijn, geelwortel, knoflook, zout, chili, nootmuskaat en selderij. Het betekent letterlijk ‘het beste van de winkel’. De smaak is kruidig, maar absoluut niet pittig en hierdoor is Ras el Hanout veelzijdig inzetbaar. Ik gebruikte het in deze salade met geroosterde kikkererwten, maar ook mijn vegetarische kipstukjes geef ik vaak een snufje van dit kruidenmengsel mee. Hoe dan ook, geroosterde kikkererwten zijn gewoon heel erg lekker en ideaal om te gebruiken in een recept waar een extra bite welkom is. Enjoy!
Creatief met kikkererwten: de 5 lekkerste kikkererwt recepten!
Wat heb je nodig?
Voor 3-4 personen
100 gr rode rijst
1 courgette, in plakjes
2 potten kikkererwten 400 gr
2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
een handje verse peterselie, fijngehakt
een handje amandelen
sap van een halve citroen
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl komijnpoeder
2 tl Ras el Hanout
zout en peper naar smaak
olijfolie
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spoel de kikkererwten goed af tot het water niet meer schuimt en laat ze vervolgens goed uitlekken.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en vervolgens in vieren.
- Meng de kikkererwten met 2 eetlepels olijfolie en de kruiden in een kom en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster de kikkererwten 30 minuten in de oven, schep ze halverwege even om.
- Kook de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de courgette in een koekenpan met een eetlepel olie en wat peper en zout.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Hussel nu de geroosterde kikkererwten, de rijst en de gebakken courgette met wat olijfolie door elkaar.
- Breng op smaak met citroensap en garneer de salade met de geroosterde amandelen, de bosuitjes en peterselie.
Enjoy!
Duik jij de keuken in om deze salade met geroosterde kikkererwten en courgette te maken? Laat je creatie zien op social media en tag @eatpurelove of gebruik hashtag #eatpurelove. Vind ik leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties