Salted caramel bananenijs met walnoten
Ice cream for breakfast! Daar word ik dus blij van. Ik maakte afgelopen week een salted caramel bananenijs met walnoten. Ben & Jerry’s 2.0 noem ik hem liefkozend. Geen geraffineerde suikers, zuivel, eieren, kunstmatige toevoegingen en ingewikkeld recept. Dit ijs maak je ook nog eens in een handomdraai klaar. Enjoy your breakfast!
IJs maken zonder ijsmachine?
- Zorg dat je rijpe bananen gebruikt. Voordeeltje is dat je deze op de markt vaak goedkoop kunt kopen. En aangezien jij ze toch als voorraadje in de vriezer doet is dit een duidelijke win-win situatie.
- Schil de bananen voordat je ze invriest (minimaal 6 uur). Eenmaal bevroren wil de schil er namelijk echt niet meer af.
- Zorg voor een sterke keukenmachine of blender. Mijn Magimix kan bevroren fruit prima blenden op de smoothie stand.
- Laat de bananen even 5 minuutjes ontdooien voor je ze in de blender doet. Dit maakt het net iets makkelijker.
- Een scheutje plantaardige melk of water maakt het blenden net iets gemakkelijker. Je wilt je banana ice cream wel smooth houden, dus voeg niet teveel toe.
- Bananenijs is ideaal om mee te variëren. Maak een swirl door het toevoegen van (bevroren) aardbeien, mango of ananas. Of maak een chocoladevariant met cacaopoeder.
Wat heb je nodig?
voor 2 porties
Voor het ijs
2 bevroren bananen (in stukjes)
6 Medjool dadels zonder pit
2 el (biologische) pindakaas
40 gr witte amandelen
een scheutje amandelmelk
1 tl vanillepoeder
snuf zout
Voor de topping
walnoten
cacaonibs
maar eigenlijk kun je kiezen wat je wilt
blender of keukenmachine
I scream for ice cream!
Zo ga je te werk
- Doe de bevroren bananen in je blender of keukenmachine en voeg een scheutje amandelmelk toe.
- Voeg nu de dadels, de pindakaas, de amandelen, een snuf zout en de vanillepoeder toe. Blend away!
- Het bananenijs is klaar wanneer je een dik en romig mengsel hebt.
- Verdeel het ijs over 2 schaaltjes en strooi de topping erover.
Zodra het ijs klaar is kun je het opeten. Even terug de vriezer is kan ook, dan wordt het ijs wat steviger.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties