Vegan salted caramel cheesecake

vegan salted caramel cheesecake

Mirjam Blanken

18 mei 2015


Vegan salted caramel cheesecake

Wat doe je als Yogi & Yousef je vragen om een lekker recept met hun dadels te maken? Juist! Heel snel de keuken in duiken. Na de voorbereidingen rondom de Nike Womens Run van afgelopen zaterdag heb ik vandaag een ouderwetse ‘dag in en om de keuken’ op het programma staan. Het resultaat? Salted caramel cheesecake! Na wat stoeien in de keuken is de raw cheesecake een feit. En wat is hij lekker! Heerlijk zoet met een fijne karamelsmaak. En de zoute bite maakt het helemaal af. En zeg nou zelf…best de moeite waard om even de keuken in te duiken toch?

vegan salted caramel cheesecake

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

150 gram witte amandelen
150 gram dadels zonder pit
1 tl vanillepoeder
2 el kokosolie
een snuf zout

Voor de karamellaag

100 gram dadels zonder pit
75 ml gesmolten kokosolie
1 tl vanillepoeder
200 ml kokosmelk*
150 gr witte cashewpasta
een snuf zout
kokosbloesemsuiker naar smaak

*Heb je nog kokosmelk over? Dit kun je eenvoudig invriezen en bewaren voor een volgend recept. No more foodwaste!

Voor de chocoladelaag 

75 ml kokosolie
3 el cacaopoeder
1 tl vanillepoeder
50 ml ahornsiroop
1 tl kaneel
een snuf zout

Of voor de snelle jelle’s onder ons: smelt een reep biologische & pure chocolade van bijvoorbeeld Vivani.

Een kleine springvorm

Zo maak je deze heerlijke cheesecake

De bodem

  1. Laat de kokosolie au bain marie smelten. Je hebt ook gesmolten kokosolie nodig voor de andere lagen, dus maak meteen wat meer.
  2. Mix vervolgens in je keukenmachine of blender de amandelen en dadels. Voeg de gesmolten kokosolie en het vanillepoeder toe en meng even goed door.
  3. Bekleed je springvorm met bakpapier. Op deze manier krijg je de cheesecake straks beter uit de vorm. Stort het mengsel voor de bodem in de springvorm en druk goed aan.
  4. Als het mengsel erg plakt gebruik dan eventueel een natte, koude lepel.
  5. Zet de bodem even in de vriezer terwijl je aan de slag gaat met de middelste laag.

De karamellaag

  1. Simpel! Mix alle ingrediënten (behalve de kokosbloesemsuiker) voor de karamellaag de tot een gladde massa in je keukenmachine of blender.
  2. Voeg eventueel naar smaak wat kokosbloesemsuiker toe.
  3. Giet dit mengsel over de bodem en laat even opstijven in de vriezer.

De chocoladelaag

  1. Mix de ingrediënten voor de chocoladelaag met een garde door elkaar. Wanneer je koude ahornsiroop gebruikt gaat het mengsel stollen.
  2. Roer vervolgens de ingrediënten door elkaar terwijl je het nog een klein beetje au bain marie verwarmt.
  3. Giet de vloeibare chocolade over de karamellaag en laat even (een uurtje) hard worden in de koelkast.

Bewaar de cheesecake in de vriezer. Hij ontdooit snel, dus als je een snack attack moment hebt word je binnen een half uur op je wenken bediend.

Enjoy!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

BewarenBewaren


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

14 Reacties

  1. Hoe groot is de vorm die je gebruik hebt?

  2. in het recept zeg je dat de taart in de vriezer bewaard moet worden, maar waarom niet gewoon in de koelkast?

  3. Hoi Emma,

    Moet ook kunnen, maar dan kan hij niet weken mee 😉 Ik vind de taart net ontdooit het lekkerst qua smaak en substantie. Kwestie van uitproberen.

    Groetjes
    Mirjam

  4. wat voor kokoksmelk gebruik je? Uit blikje/pakje of bijvoorbeeld uit de koeling van Alpro Soja?

  5. Hoi Hanna,

    Ik gebruik biologische kokosmelk. Die verkopen ze tegenwoordig bij de meeste supermarkten wel. Niet uit de koeling, Alpro heeft vaak toegevoegde suikers helaas.

    Succes!

  6. Ooh dit ziet er fantastisch uit!! Ik ga hem zeker heel snel maken

  7. Hoi,
    Welke maat springvorm (diameter in cm) gebruik je?

  8. Mmmm ziet er erg lekker uit. Welke maat vorm heb je gebruikt?

  9. Oh my… Wat ziet dat er goed uit!

  10. Dit lijkt me echt heerlijk! Wat een fantastisch recept! Ik ga gelijk de ingredienten op mijn boodschappenlijstje zetten. Dan nog even kijken wanneer ik tijd heb om het te maken. De caramel zeezout reep van Tony’s is een van mijn favorieten, maar ik probeer helemaal geen suiker meer te eten, dus die heb ik al eventjes niet meer gekocht. Dit lijkt mij een prima vervanger! Bedankt!

  11. Lijkt me heerlijk! Wat is de grootte van deze springvorm?

  12. Ik heb de taart nu al diverse keren gemaakt en ik vind hem fantastisch! Tot nu toe ook alleen nog maar super positieve reacties op gekregen!!

  13. Gisteren even aan het neuzen tussen de recepten; salted caramel spreekt tot de verbeelding…
    Alles nog in huis, dus gelijk gemaakt; eenmaal klaar lastig om te laten staan tot mijn vriendin thuis is, maar toch gelukt 🤗
    WAT ONTZETTEND LEKKER!!!
    Invriezen is een illusie; de laatste kruimels gaan vandaag wel op 😋!

  14. Welke maat springvorm heb je gebruikt

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This