Saucijzen met bloemkoolpuree
‘Bangers and mash’ is een van de klassieke gerechten van de Britse keuken. In dit recept vervang je de klassieke aardappelpuree door bloemkoolpuree. Aangezien ik deze maand eet volgens de principes van het Banting dieet staan aardappelen hier namelijk niet meer op het menu. Gewone aardappelen staan namelijk op de rode lijst van (zetmeelrijke) groenten. Banting gaat uit van koolhydraatarme voeding en is daarnaast rijk aan gezonde vetten, groenten en vlees of vis. Het heeft iets weg van het paleo dieet, maar er zijn wel degelijk verschillen te vinden.
Hier lees je alle ins & outs over het Banting dieet.
Wat heb je nodig?
8 biologische varkenssaucijzen
50 gr roomboter
100 gr ontbijtspek in blokjes
2 rode uien, in ringen
4 teentjes knoflook, gepeld en geperst
4 takjes rozemarijn
500 gr pomodori tomaten in kwarten*
2.5 dl kippenbouillon
*Gebruik je tomaten uit blik? Giet dan wel het vocht af, anders blijft dit gerecht erg waterig.
Ovenschaal
Het recept voor de bloemkoolpuree vind je hier.
Zo ga je te werk
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Smelt de roomboter in de pan en bak je saucijzen rondom even aan tot ze goudbruin zijn.
- Haal de worstjes uit de pan en zet ze even apart.
- Bak in dezelfde koekenpan de spekblokjes krokant. Doe vervolgens de uienringen, de geperste teentjes knoflook en de rozemarijn erbij. Fruit tot de uienringen zacht zijn.
- Voeg nu de tomaten toe. Als je verse tomaten gebruikt zouden die na 10 minuten uit elkaar moeten vallen.
- Schenk de kippenbouillon erbij. Roer het mengsel nog even goed door, giet het over in een ovenschaal en leg de saucijzen erop.
- Zet dit 20 minuten in de oven.
- Serveer de saucijzen met bloemkoolpuree.