Slagroom maken van kokosmelk

Slagroom maken van kokosmelk

Mirjam Blanken

8 november 2020


Slagroom maken van kokosmelk

Slagroom maken van kokosmelk is easy peasy. En niet te vergeten gewoon ontzettend lekker. Bij je homemade muffins, als topping over je chai latte smoothie of deze heerlijke mug cake. Biologische kokosmelk koop je bij de supermarkt of toko. Het verse vruchtvlees van de kokosnoot wordt gepureerd samen met water. Dit wordt vervolgens gezeefd. Et voilà! Kokosmelk.

Kokosmelk is heerlijk romig en dus perfect om kokosroom van te maken. De enige ingrediënten die in je kokosmelk thuishoren zijn dus water en kokosextract. Stabilisatoren en verdikkingsmiddelen zoals gu­ar­gorn (E412) en carboxymethylcellulose  (E466) zijn onnodig. Ik ben zelf fan van het merk Aroy-D.

Slagroom maken van kokosmelk

Zeker bij het maken van kokosroom is dit een must. Wij willen namelijk dat de room zich gaat scheiden van het water. Wanneer je vaker kokosmelk hebt gebruikt, herken je dit waakschijnlijk wel. Wanneer je het blikje opentrekt (zonder vooraf te schudden) zit er namelijk een witte, romige substantie bovenin het blikje. Dit is dus de room.

Wat heb je nodig?

een blikje bio kokosmelk van 400 ml
1 el ahornsiroop
1/2 tl vanillepoeder
snufje zeezout

Welke kokosmelk is de beste keus?

Zo ga je te werk

  1. De bereiding van de kokosslagroom is meer een kwestie van plannen. Zet de avond van te voren een blikje kokosmelk in de koelkast (of zorg dat je dit standaard in de koelkast bewaard).
  2. In dit geval geldt niet schudden voor gebruik! Je wilt namelijk dat de room zich gaat scheiden van het water. Schep de witte, harde room die aan de oppervlakte ligt uit het blikje.
  3. Mix de ingredienten voor de kokosslagroom tot een zachte en romige room. Ik deed dit met een garde. Maar met een mixer of ouderwetse slagroomklopper lukt dit ook prima.
  4. Schep de kokosroom over je favoriete baksel of smoothie. Je kunt de room zelfs in je spuitzak gebruiken voor een mooi resultaat.

Bewaar de kokosroom in de koelkast. Klop het dan wel weer even op voordat je het gaat gebruiken.

Enjoy!

Hebben jullie het recept voor de vegan cashew topping gezien? Ook een aanrader!

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Afbeelding: Shutterstock


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

3 Reacties

  1. Wat lijkt me dat heerlijk eerst een lekkere yoghurt taart maken met vers fruit, dan deze lekkere slagroom er bij
    Dank je wel voor de heerlijke recepten

  2. Hoe lang kun je de room nog bewaren in de koelkast? En is het koelen per se nodig, klopt het beter als het koud is?

  3. Hoi, ik lees je artikel en wil dit maken. Je zegt dat je fan bent van Aroy-D. En het blikje moet een avond van tevoren in de koelkast.
    Maar er zijn geen blikjes van Aroy-D te koop in de supermarkt . Ik kan alleen pakjes vinden.
    Go-tan is ook alleen in pakjes verkrijgbaar. In alle andere zitten toevoegingen.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This