Slagroom maken van kokosmelk
Slagroom maken van kokosmelk is easy peasy. En niet te vergeten gewoon ontzettend lekker. Bij je homemade muffins, als topping over je chai latte smoothie of deze heerlijke mug cake. Biologische kokosmelk koop je bij de supermarkt of toko. Het verse vruchtvlees van de kokosnoot wordt gepureerd samen met water. Dit wordt vervolgens gezeefd. Et voilà! Kokosmelk.
Kokosmelk is heerlijk romig en dus perfect om kokosroom van te maken. De enige ingrediënten die in je kokosmelk thuishoren zijn dus water en kokosextract. Stabilisatoren en verdikkingsmiddelen zoals guargorn (E412) en carboxymethylcellulose (E466) zijn onnodig. Ik ben zelf fan van het merk Aroy-D.
Wat heb je nodig?
een blikje bio kokosmelk van 400 ml
1 el ahornsiroop
1/2 tl vanillepoeder
snufje zeezout
Welke kokosmelk is de beste keus?
Zo ga je te werk
- De bereiding van de kokosslagroom is meer een kwestie van plannen. Zet de avond van te voren een blikje kokosmelk in de koelkast (of zorg dat je dit standaard in de koelkast bewaard).
- In dit geval geldt niet schudden voor gebruik! Je wilt namelijk dat de room zich gaat scheiden van het water. Schep de witte, harde room die aan de oppervlakte ligt uit het blikje.
- Mix de ingredienten voor de kokosslagroom tot een zachte en romige room. Ik deed dit met een garde. Maar met een mixer of ouderwetse slagroomklopper lukt dit ook prima.
- Schep de kokosroom over je favoriete baksel of smoothie. Je kunt de room zelfs in je spuitzak gebruiken voor een mooi resultaat.
Bewaar de kokosroom in de koelkast. Klop het dan wel weer even op voordat je het gaat gebruiken.
Enjoy!
Hebben jullie het recept voor de vegan cashew topping gezien? Ook een aanrader!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Afbeelding: Shutterstock