Smoothie met spinazie en spirulina
In het kader van ‘eat your veggies’ hierbij het recept voor deze green smoothie met spinazie en spirulina. Eat? Yes! Door je smoothie te kauwen ben je goed verzadigd en zet je bovendien je spijsvertering ‘aan’. Hier staat een groene smoothie op basis van groenten een aantal keer per week op het menu.
Chlorofylbommetje
Door het toevoegen van spinazie en spirulina maak je van deze smoothie een echt chlorofylbommetje. Chlorofyl geeft bladgroenten niet alleen hun groene kleur, maar geeft jouw gezondheid ook een flinke boost. Naast ontgiftende eigenschappen, is chlorofyl ook goed voor je spijsvertering en immuunsysteem. Door rauwe groene bladgroenten in je blender fijn te malen neem je de chlorofyl ook nog eens beter op.
Geen fan van groene smoothies?
Dan is deze chocolade smoothie met rode biet misschien wel iets voor jou!
Wat heb je nodig?
voor 2 groene smoothies met spinazie
1 groene appel
1 avocado
2 keer een handvol wilde spinazie
1 komkommer
150-200 ml (kokos)water
snuf kaneel
optioneel: 1 tl spirulina
ijsblokjes
Blender
Zo ga je te werk
- Was de spinaziebladeren en de komkommer en schil de avocado. Verwijder het klokhuis uit de appels. Ik schil mijn fruit niet, omdat ik biologische komkommer en appels gebruik.
- Doe eerst de spinaziebladeren in de blender. Leg hier bovenop het ‘zware’ fruit.
- Voeg het (kokos)water toe en blenden maar!
- Tot slot voeg je de spirulina en de kaneel toe.
- Mix nog een keertje goed, verdeel over 2 glazen en gooi er wat ijsblokjes in.
Ook leuk om te lezen: Hoe maak je een groene smoothie?
Enjoy!
Wat is jouw favoriete groene smoothie? Of ga je toch liever voor een smoothie boordevol fruit? Laat het ons weten in de comments. Vinden we leuk!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | Youtube | Bloglovin’