Snel mayonaise maken
Homemade mayo is the best! En snel mayonaise maken is natuurlijk ook wel zo fijn. In fabrieksmayonaise wordt suiker toegevoegd, plus de nodige hulpstoffen. De plantaardige raapzaadolie in deze mayonaise bevat ook nog eens erucazuur. Dit stofje wordt door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ervan verdacht een rol te spelen bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Natuurlijk is zelfgemaakte mayo verser, puurder en smaakvoller. Maar ook deze klodder mayo is een caloriebom en zou dus meer uitzondering dan regel moeten zijn. In het rijtje guilty pleasures dus!
Tips & trics
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Anders gaat de boel schiften en is je mayonaise gedoemd te mislukken.
- Gebruik in plaats van zonnebloemolie eens olijfolie. Een stuk beter voor je gezondheid. Gebruik wel een milde variant olijfolie. Extra vierge geeft namelijk een bittere smaak.
- Homemade mayonaise kun je in een afgesloten pot maximaal een week in de koelkast bewaren.
- Aangezien er in deze mayonaise rauwe eieren gebruikt worden is het aan te raden de eieren te wassen vlak voor je ze gebruikt.
- Een teentje knoflook of verse kruiden zoals tijm, bieslook of rozemarijn geven je mayonaise een heerlijke smaak!
- Gebruik in plaats van citroensap eens limoensap. Heerlijk fris!
Wat heb je nodig?
een staafmixer (bye bye garde)
maatbeker
2 biologische eieren
1 el mosterd
2 el citroensap (of witte wijnazijn)
500 ml milde olijfolie
snuf zout
Zo ga je te werk
- Breek de eieren in de maatbeker of blender.
- Voeg hieraan de mosterd, een snuf zout en de citroensap toe.
- Giet de olijfolie er langzaam bij.
- Zet de staafmixer op de bodem van de kom, zet hem aan.
- Mix de ingrediënten terwijl de staafmixer langzaam omhoog trekt.
- Bewaar de mayonaise in een afgesloten glazen pot in de koelkast.
Enjoy!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
Klinkt toch goed. Ik heb ooit eens twee uur staan kloppen, haha
Oeps haha. Met een lamme arm frietje met eten hihi
Hoi hoi… bedoelde je niet twee eidooiers? Breekt je echt heel de twee eieren?
Eieren wassen?? 🙂 Serieus?
Jup! 😉
Hmmm dat ga ik eens proberen!
Heb het heel vaak gemaakt en was super, echter de laatste tijd is het elke keer te dun of wordt het dunner als het even staat. Hoe kan dit en wat kan ik doen om het weer dikker te krijgen?