Spicy popcorn
Na de pindakaas popcorn en de chocolade popcorn werd het tijd voor een spicy versie! Deze spicy popcorn maakte ik van een kruidenmengsel van chilipoeder, kaneel, rode paprikapoeder en komijn. Met als gevolg dat ik op vrijdagavond dus de sjaak ben. Zoonlief is fan van de chocolade variant, manlief wenst pittige popcorn en ik heb een zwak voor de peanut butter popcorn. Benieuwd hoe dit gaat ruiken in de keuken vanavond!
Wat heb je nodig?
voor de spicy popcorn
3 el (ontgeurde) kokosolie
1 kopje biologische pofmaïs
1/2 tl chilipoeder
1 tl kaneel
1 tl rode paprikapoeder
1/2 tl komijn
zeezout
hapjespan met deksel
Zo ga je te werk
- Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan.
- Doe de mais in de pan, schud even goed zodat alle maïskorrels met olie bedekt zijn en vergeet niet het deksel erop te doen.
- Zit er 2-3 seconden tussen de plopjes? Dan is je popcorn klaar! Zet het vuur uit, anders brand de popcorn aan.
- Giet de popcorn uit de warme pan in een grote schaal.
- Smelt 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Meng de kruiden met de gesmolten kokosolie.
- Giet dit mengsel over de popcorn. Strooi er nog wat zout naar smaak over.
Enjoy!
Wat is jouw favoriete smaak? Laat het ons weten in de comments!
Liefs Mirjam
Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTube| Bloglovin’
0 reacties