7x motivatie tips voor hardlopen in de kou

hardlopen in de kou

Mirjam Blanken

1 februari 2019


7x motivatie tips voor hardlopen in de kou

Verander jij in deze donkere dagen voor (en na) Kerst ook langzaam in een couch potatoe? Heerlijk wegkruipend onder een dekentje met een bakje thee erbij sluit je de koude, natte en donkere wereld buiten. Hier kun je wel aan wennen. Ben jij inmiddels aangekomen bij Netflix avondje nummer 5 deze week? Bad news. Mensen die per dag meer dan 3 uur tv kijken hebben meer kans op humeurigheid, slaapproblemen, overgewicht, stress en zelfs een depressie. Hoe lekker al die ‘relaxavondjes’ voor de buis ook lijken, gezond zijn ze dus niet. Om ook tijdens de koude, donkere wintermaanden lekker door te kunnen trainen geef ik je een aantal motivatie tips voor hardlopen in de kou.

Gezonde voeding, voldoende ontspanning en rust PLUS beweging zijn the holy triangle voor een gezond en energiek lichaam.

hardlopen in de kou

1. Heppiedepeppie de winter door

Wat nou winterdip? Bewegen is enorm belangrijk voor je mentale gezondheid. Het ‘gelukshormoon’ endorfine dat vrijkomt zorgt onder andere voor dat voldane gevoel na een training. En daar doe je het toch voor?

2. Weerstand opbouwen

Een half uur tot een uur per dag intensief bewegen in de buitenlucht geeft je immuunsysteem een flinke boost. Jij ontsnapt deze winter dus mooi aan een snotneus.

3. Focus

Doelen stellen gaat jou helpen om gemotiveerd te blijven. Of dit nu de aanloop naar een wedstrijd is of een persoonlijk doel. Dit is de manier om gefocust te blijven.

4. Regen = meer zuurstof

Juist op een regenachtige dag is sporten een goed idee. De reden? Er is dan meer zuurstof in de lucht. Dat maakt hardlopen in de kou een stuk minder naar toch?

5. Make some friends

Samen de kou trotseren kan net wat makkelijker zijn dan in je uppie. Bovendien kun je jouw hardloopmaatje letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan.

6. Ontspanning door inspanning

Het klinkt gek, maar voor veel mensen met stress zorgt een rondje rennen voor meer ontspanning dan lusteloos op de bank te gaan hangen.

7. Wat nou winterstop?

No more excuses. Goede voornemens voor 2019? Niets 1 januari, the day is today! Doortrainen in de winter geeft je een voorsprong in de lente. Op 21 maart 2019 ben jij dus helemaal topfit. (lees afgetraind) en heb je een mooi excuus om je geliefde wintergarderobe te vervangen voor een sportoutfit afgestemd op de zomer.

Remember: fit summer bodies are made in the winter!

8. Beloon jezelf!

Zet een nieuwe sport outfit op je verlanglijstje. Een nieuw paar hardloopschoenen of hippe hardlooptight kunnen je wel degelijk dat ene zetje (over de drempel de kou in) geven.

Stay active!

Heb jij nog een goede tip voor hardlopen in de kou die niet mag ontbreken in dit rijtje? 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

1 Reactie

  1. Wim

    Inspirerend artikel! Ik vind het altijd lastig om de motivatie te vinden om te rennen in het slechte weer. Toch probeer ik maar elke keer weer de hardloopschoenen aan te trekken

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This