Iedereen heeft tijd om genoeg te bewegen

Mirjam Blanken

22 december 2020


Heb jij genoeg tijd om aan je dagelijkse hoeveelheid beweging te komen?Veel mensen roepen direct dat zij het daarvoor veel te druk hebben. Helemaal geen tijd om aan dat half uur per dag matig intensief beweging te komen, zoals dat wordt aangeraden. Maar is dat wel echt zo? Voor heel veel mensen geldt dat zij, door hun dag net een heel klein beetje in te delen, best een half uurtje kunnen bewegen. Soms is het gewoon een kwestie van kiezen voor een ander vervoersmiddel, of is er een andere simpele oplossing om aan wat meer beweging te komen.

Ruil de auto eens in

Heb je weinig tijd, dan is het handig als meer bewegen je niet per se meer tijd kost. Gelukkig zijn er allerlei manieren om beweging in je leven te integreren, op manieren die je niet of nauwelijks extra tijd zullen kosten.

Gebruik je vaak de auto? Dan is er een hele goede manier om meer te gaan bewegen: de auto wat vaker laten staan. Klinkt simpel, en dat is het eigenlijk ook. Door de auto te gebruiken beweeg je niet of nauwelijks, je gaat gewoon door met wat je het grootste deel van de dag al doet: zitten. Laat je de auto een deel van de tijd staan, dan kom je al snel aan heel wat extra beweging. Makkelijke winst! Ga eens wat vaker lopen als iets binnen een kwartiertje loopafstand niet. Kijk meteen lekker om je heen en geniet van je wandelingetje. Of pak de fiets, als het wat verder is, ook zo kom je aan je beweging. Zelfs reizen met het openbaar vervoer geeft je meer beweging dan met de auto. Loop naar het dichtstbijzijnde opstappunt, en je hebt al een wandelingetje te pakken. Doordat openbaar vervoer niet van deur tot deur gaat, en je auto wel, levert het je altijd wel ergens wat extra beweging op. En alles is meegenomen, als je meer bewegen wilt integreren in je leven.

Kom van die (bureau)stoel af

Wie werk doet waarbij geen fysieke inspanning vereist is, brengt zijn dagen grotendeels zittend door. We zitten wat af, met zijn allen, want ook in onze vrije tijd lijkt het onze favoriete hobby te zijn.

Alhoewel je lastig de aard van je werkzaamheden kunt veranderen, kun je de werkdag vaak wel wat anders inrichten. Kom eens wat vaker van die bureaustoel af, en beweeg. Conditie opbouwen kun je ook doen door trappen te lopen, dus pak die trap eens en loop langs bij die collega die twee verdiepingen hoger zit, in plaats van een mailtje te sturen. Stuk gezelliger én je komt wat meer aan je beweging. Probeer in je pauzes ook eens niet te gaan zitten, maar bijvoorbeeld een wandelingetje buiten te maken. Dat geeft je wat frisse lucht en zorgt dat je echt even uit de werkomgeving weg bent, terwijl het je ook weer wat beweging oplevert.

Denk je de hele dag wat bewuster over dit soort dingen na, en integreer je deze manier van denken ook in je privéleven, dan zal je al snel een uur of wat van je dag minder zittend doorbrengen, en dat is precies de bedoeling.

Health is wealth!

Liefs Mirjam


Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

Hardlopen met warm weer? Check deze 10 tips!

Hardlopen met warm weer? Check deze 10 tips!

Met die inmiddels tropische temperaturen in Nederland is goed voorbereid zijn wel een must. Zo is het handig om ’s ochtends vroeg te gaan hardlopen als het nog relatief koel is. Of pas je route aan! Jouw vaste rondje is misschien fijn, maar misschien is er een route die meer schaduw biedt tijdens het lopen. Want hardlopen met warm weer kan prima, je moet je alleen net even wat beter voorbereiden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This