En zo was mijn eerste skiles!

En zo was mijn eerste skiles!

Mirjam Blanken

15 november 2017


En zo was mijn eerste skiles!

I did it! Mijn eerste skiles is een feit. En nu val ik dus in de categorie: help mijn vrouw heeft teveel hobby’s… Want reken maar van yes dat ik de komende maanden nog meer lesjes ga boeken. In gedachten zie ik mezelf namelijk al soepel zwierend (met de nadruk op soepel) van wit besneeuwde bergtoppen af skiën. Maar waar ik vroeger als kind geen gevaar zag in steile hellingen, stond ik nu met licht knikkende knietjes boven aan de helling. Want stel je voor dat ik bij mijn eerste les al meteen val. Nu is vallen op zich niet zo’n ramp, maar beelden van mensen die zo ongeveer in de knoop onderaan een helling liggen, die stonden wel op mijn netvlies. Gelukkig was daar Robin, mijn skileraar, die mij feilloos wist te vertellen wat ik moest doen tijdens een eventuele valpartij. En ter informatie: ik ben niet gevallen tijdens het skiën, maar die liftjes, dat is een ander verhaal.

Mens wat ben je mooi als je probeert!

Bij twijfel: doen!

Wijsheid komt met de jaren, maar met diezelfde jaren komt er dus ook een soort ‘ik doe het toch maar niet’ versie van mezelf naar boven. En dat iets nieuws proberen vaak gepaard gaat met wat hobbeltjes nemen, dat zie je ook in de video die ik heb gemaakt van mijn eerste skiles. Het kind in mij kwam naar boven, ik had lol en moet toch stiekem ook tot de conclusie komen dat ik deep down helemaal niet zo bang aangelegd ben. Toch?

Twijfel jij nog over iets nieuws proberen? Proberen is voor iedereen de belangrijkste stap naar verandering. En wat er ook gebeurt en of het nu wel of niet meteen lukt, proberen is altijd beter dan niks doen. En als je gezond leeft, dan zit je lekkerder in je vel en heb je meer energie. Iets proberen kan ook al in hele kleine dingen zitten; denk aan het bereiden van een nieuwe, gezonde maaltijd of meer ritme aanbrengen in je week. Menzis brengt daarom dit najaar een ode aan het proberen van nieuwe, gezonde dingen en activiteiten.

Bij het maken van die gezonde keuzes geeft Menzis een steuntje in de rug met het online gezondheidsprogramma SamenGezond. Op menzis.nl/samengezond vind je niet alleen tips van professionals, maar lees je ook ervaringsverhalen van anderen en kun je er terecht voor leuke ideeën voor gezonde activiteiten. Je kunt eenvoudig deelnemen aan Menzis SamenGezond door een account aan te maken op de website. Daarnaast is het programma gekoppeld aan de Menzis Samengezond app die inzicht geeft in je gezondheid door je fitscore te meten.

eerste skiles

Just give it a try!

En hoe tof is het om na 1 les van een uurtje gewoon een hellinkje af te kunnen skiën? Zelfs manlief was een beetje verbaasd over mijn skills. En zoonlief? Die wilde na het zien van het filmpje meteen aanhaken. Dat wordt een skivakantie boeken voor 2018! 

Liefs Mirjam

Volgen jullie Eat.Pure.Love al op social media? Het lijkt ons leuk om jullie daar ook te zien!
Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest | YouTubeBloglovin’

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Menzis. Lees hier mijn disclaimer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book met havermout recepten

You dit it!

Gratis e-book met havermout recepten

Sharing is caring! In dit gratis e-book vind je maar liefst 20 heerlijke recepten met havermout. Van lekkere havermoutkoekjes, pindakaas brownies, easy peasy havermout crumble tot hartige havermout kaaskoekjes en havermout crackers. Enjoy the good food!

You did it!

Pin It on Pinterest

Share This